Πέμπτη, Ιουνίου 21, 2007

Μπλογκόσφαιρα και κοινωνία ΙΙ.

Χαίρομαι για την ανταπόκριση που βρήκε το σχόλιο μου «μπλογκόσφαιρα και κοινωνία». Οι περισσότερες από τις απαντήσεις / αντιδράσεις που διατυπώθηκαν διευκρινίζουν ή επισημαίνουν παραμέτρους που και κατά τη δική μου γνώμη ισχύουν.
Ευχαριστώ ιδιαιτέρως αυτούς που επεσήμαναν ότι απευθύνονται σε μένα γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα ενός αντίστοιχου διαλόγου με άλλους πολιτικούς.
Ελπίζω επίσης να μπόρεσα να καταστήσω σαφές ότι δεν αρνούμαι καθόλου την ευθύνη του πολιτικού κόσμου, ούτε εξομοιώνω τις δικές μου ευθύνες με αυτές του κάθε πολίτη.
Προτείνω να αφήσουμε ανοικτή αυτή τη συζήτηση που βρίσκεται στην καρδιά της κοινωνικής και πολιτικής λειτουργίας της μπλογκόσφαιρας. Θα επανέλθω και εγώ σύντομα.

17 σχόλια:

Παρρησία είπε...

κ. Βενιζέλο,

κάνατε μία συγκεκριμένη, κλασσική, μομφή: "Πολίτες χωρίς διαχρονικές ευθύνες για τα αποτελέσματα των εκλογών και τις επιλογές του εκλογικού σώματος"

Οι πολίτες δεν έχουν ουσιαστικές επιλογές για αυτό ψηφίζουν τους ίδιους και τους ίδιους. Αν το λέει η καρδιά σας, ανοίξτε το σύστημα, φτιάξτε μονοεδρικές με πλειοψηφικό, να δείτε (α) για πότε όλοι εσείς οι κομματικοί υποψήφιοι θα φάτε μαύρισμα και (β) πόσοι "τρελοί" θα μπουν μέσα στη βουλή τους οποίους βεβαίως οι κομματικοί μηχανισμοί δεν θα μπορούν να κοντρολάρουν με τίποτα

Π

Ανώνυμος είπε...

Έχει την δική της ελευθερία η μπλογκόσφαιρα και μπορούμε να συμμετέχουμε όλοι. Δεν έχει μιζέρια, τουλάχιστον τόση, όση η ελληνική κοινωνία κι ας έχει αλήθειες προσωπικές ή κοινωνικές. Το ότι συμμετέχετε ενεργά είναι, ότι κι αν σας λέμε, μαγκιά σας. Θεωρώ πως 200 απ' τους 300, όχι του Λεωνίδα, τους σύγχρονους, ούτε τι είναι blogger δεν ξέρουν. Απ' τους 100 που ξέρουν θέλει τόλμη η δημόσια άποψη κι υπάρχει ο φόβος του "πως θα τα πάνε επικοινωνιακά". Αν ψηφίζαμε με email, ούτε τις ψήφους τους δεν θα ξέρανε να μετρήσουν. Παρέα αγνώστων είμαστε, μιλάμε με πλήκτρα και κλικ, τον εαυτό του εκφράζει κι εκπροσωπεί ο καθένας. Προτιμώ την επικοινωνία των πολιτικών με τον κόσμο μεσα από posts bloggers, από την ρουσφετολογία των πολιτικών γραφείων. Ότι μπορεί να ελιχθεί η μπλογκόσφαιρα σε πιόνι μερικών με ένα αντίστοιχο των emails spamming είναι κάτι πιθανό και εύκολο. Αυτή τη στιγμή αυτοπροστατεύεται ακόμη γιατί ασχολούνται λίγοι. Αρχές του 96,όταν πρωτοχρησιμοποίησα το διαδίκτυο το chatting είχε μια τελείως διαφορετική αντίληψη από τους χρήστες απ'οτι σήμερα. Είναι η ταχύτητα που αλλάζει πολύ γρήγορα τα δεδομένα της τεχνολογίας και ο πολύ αργός ρυθμός, με τον οποίο μπορεί να τα παρακολουθήσει και να τα χρησιμοποιήσει η κοινωνία στο σύνολό τους. Συνεχίστε στον πλανήτη μπλογκόσφαιρα είναι φιλόξενος, μόνο να μην τον καταστρέψουμε όπως τον άλλον, νομίζω γη τον λένε.

Lego είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Ξεκινώντας θα ήθελα να καταθέσω την εκτίμησή μου προς το πρόσωπό σας ως πολιτικό.
Θεωρώ ότι η επιλογή σας να ανοίξετε την πόρτα προς όλους εμάς ώστε να σας αντιμετωπίσουν ως ίσο προς ίσο,
δείχνει άνθρωπο που έχει το θάρρος να βγει μπροστά και να εκτεθεί.
Όσον αφορά στα θέματα που έχουν τεθεί...

Σίγουρα το δείγμα των ανθρώπων που επικοινωνούν μαζί σας από εδω μέσα, δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικό της Ελληνικής κοινωνίας.
Μιας κοινωνίας, της οποία οι πολίτες:

δεν έχουν τη στοιχειώδη παιδεία,
τη στοιχειώδη δημοκρατική
συνείδηση

δεν σέβονται τον συνάνθρωπό τους,

ψηφίζουν με βάση το προσωπικό
συμφέρον. Είμαστε αυτοί που
απαιτούμε από το βουλευτή να
νομιμοποιήσει το αυθαίρετο μέσα
στο δάσος και μετά
διαμαρτυρόμαστε για την πολιτεία
όταν με την πρώτη βροχή
πλημμυρίζει.

ασχολούνται όλη μέρα με τη
Eurovision και άλλα θέματα
παρόμοιας βαρύτητας...

(Αν κρίνω βέβαια από τα παραπάνω, νομίζω πως έχουμε τους πολιτικούς που ικανοποιούν τις παραπάνω "προδιαγραφές")

Το θέμα και η αγωνία όλων μας εδώ μέσα, όπως βλέπετε από τα σχόλια, είναι αν μπορεί αυτή η κατάσταση να αλλάξει. Γιατί έχουμε γίνει πραγματική ζούγκλα.
Ο "αδύναμος", αυτός που δεν έχει γνωριμίες, δεν έχει οικονομική επιφάνεια, όση αξία και να έχει δεν μπορεί να επιβιώσει...

Σχετικά τώρα με την εξέλιξη της χώρας και τη συμβολή των πολιτικών σε αυτή, μην περιμένετε να σας απονείμουμε τα εύσημα...
Ο λόγος είναι απλός. Σίγουρα έχουμε προοδεύσει, αλλά ακόμα είμαστε τριτοκοσμικοί. Δεν τα έχουμε καταφέρει τόσο καλά όσο θα μπορούσαμε.
Μείναμε πίσω και έχουμε ακόμα "χαμηλή" ταχύτητα στο κιβώτιο (μάλλον τα τελευταία χρόνια πάμε με "νεκρά").
Περιμένουμε από πολιτικούς σαν και εσάς, να ανεβάσουμε ταχύτητα.
Ξέρετε πόσο ζηλεύω τον πολιτισμό των "βαρβάρων" κάθε φορά που βγαίνω από τα σύνορα αυτής της χώρας; Δεν αξίζουμε καλύτερα;
Συγνώμη αν σας κούρασα και...
περιμένουμε πολλά

kolassasB είπε...

Με το θέμα της Αμαλίας τι έγινε, πήρατε απάντηση στην επερώτηση σας, έστω και αργά μπας και γίνει κάτι !!!!! Που προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα γίνει τίποτα όπως δεν γίνετε εδώ και χρόνια και απλώς η επερώτηση έγινε λόγω επικαιρότητας του θέματος, γιατί όταν το θέμα στα Blog κυκλοφορούσε εδώ και μήνες οι 300 είχαν μαύρα μεσάνυχτα, στο κ Χριστόδουλο βέβαια όλοι τρέξατε γιατί εκεί υπάρχουν κάμερες !!!!!

Specter είπε...

Αρχικά κα καταστήσω σαφές πως η ανωνυμία δε συνεπάγεται και αυθαιρεσία. Οι πολίτες που ενεργοποιούνται στον κυβερνοχώρο δεν είναι άμοιροι ευθυνών είναι όμως, όπως και να το κάνουμε, σκεπτόμενοι. Ξέρετε στο πρόσωπό σας βρίσκουν εκείνον που εμφανίζεται μόνο προεκλογικά να μοιράσει υποσχέσεις. Οι ευθύνες είναι στην πολιτική και πιο πολύ στα κόμματα εξουσίας. Με μάθανε οι προκάτοχοί σας να σκέφτομαι με τον τρόπο που με δίδαξαν στο σχολείο. Με διδάξανε πως μόνο όσοι είχαν μέσο επιβίωναν, οι υπόλοιποι αλλάζαμε δουλειές σαν τα πουκάμισα. Με μάθανε στο σπίτι μου να πιστεύω στην "αριστερή ιδεολογία" και εσείς με ξεμάθατε. Ξέρω οι συγκυρίες φταίνε και η μετάλλαξη του παγκόσμιου γίγνεσθαι. Πάντως θα προτιμούσα την αυτοκριτική σας να την κάνατε όταν ήσασταν στην εξουσία. Δε πιστεύω πως έχει αλλάξει κάτι στη νοοτροπία των κομμάτων. Τα πρόσωπα έχουν αλλάξει και ο τρόπος που εφαρμόζεται η -σχεδόν - ίδια πολιτική. Η εντύπωση που έχω για μια ακόμη φορά είναι πως παρά τις καλές προθέσεις στο τέλος η γλύκα της εξουσίας την κάνει αυτοσκοπό. Μη ψάχνετε λοιπόν ευθύνες στα δημιουργήματά σας αλλά κοιτάξτε πως θα κάνετε να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης αυτών, όσο ειναι νωρίς όμως.
Ας δείτε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε εσείς για εσάς και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε και μεις για εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον κύριο Βενιζέλο στο ότι η blogόσφαιρα έχει πολλά αρνητικά, αν και παρουσιάζεται σαν "όαση".

Επίσης, συμφωνώ απόλυτα με την Παρρησία. Το σημερινό μας πολίτευμα, το επονομαζόμενο και "δημοκρατία", είναι μία από τις πιο hard μορφές ολιγαρχίας/απολυταρχίας.

Μόνο αν οι διαχειριστές της εξουσίας το αλλάξουν αυτό, θα μπορούν να αποδοθούν ευθύνες στους πολίτες. Τώρα οι πολίτες απλά εναλλάσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην εξουσία, χαίρω πολύ...

maxforeigner είπε...

Το αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων καταδικάζει όλα τα κακώς κείμενα στη χώρα αυτή. Απαιτούν (και με το δίκαιο τους) από τους πολιτικούς να διορθώσουν τα πάντα. Όμως ο καθένας μας ξεχωριστά δεν κάνει τίποτα για να διορθωθεί η κατάσταση. Όλοι (ή σχεδόν όλοι) παρανομούμε.. είτε οδηγώντας (όσο ψηλά και να πάνε τα πρόστιμα), είτε περπατώντας, είτε κτίζοντας παράνομα (αυθαίρετα) που κάθε τόσο (προεκλογικά συνήθως) νομιμοποιούνται, είτε πετώντας σκουπίδια παντού. Ολοι (σχεδόν) απαιτούν κάποια εξυπηρέτηση από τους πολιτικούς (ρουσφέτι). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι απουσιάζει πλήρως η παιδεία από τη χώρα μας, και δεν είναι δυνατόν να έχουμε ο καθένας μας από πίσω ένα χωροφύλακα (και ο χωροφύλακας πρέπει να έχει κάποιον άλλον) να τον παρακολουθεί... Οι κυβερνήσεις εναλλάσσονται αλλά ούτε με ρυθμό χελώνας δεν βελτιώνονται τα πράγματα! "Το ψάρι βρωμάει απ 'το κεφάλι". Είναι σε όλους γνωστό. ΑΝ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ... - μόνιμοι Γενικοί Γραμματείς..προερχόμενοι από τη Δημόσια Διοίκηση που να επιλέγονται με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, παραδειγματική τιμωρία των παρανομούντων όποιοι και νάναι, αξιοκρατική επιλογή δ/ντών Υπουργείων και λοιπών υπηρεσιών..- είναι μερικά εκ των ούκ άνευ.. που θα πρέπει να επικρατήσουν κάποια μέρα αν θέλουμε να δούμε κάτι να διορθώνεται σε αυτή τη χώρα. Εννοείται πως παράλληλα θα πρέπει να εκπαιδεύονται γονείς και παιδιά εφ'όρου ζωής!

Alextreme είπε...

κ. Βενιζέλο,

Θεωρώ ότι εμπνέετε το σεβασμό και την εκτίμηση στους περισσότερους χώρους της πολιτικής ζωής, κι αυτό είναι από μόνο του πολύ σημαντικό. Σας έβλεπα τις προάλλες στην τηλεόραση σε μια πολιτική συζήτηση και χαιρόμουν για τον τρόπο ομιλίας, τις λεκτικές σας ικανότητες και το δομημένο λόγο σας. Και σκέφτηκα...... Πως είναι δυνατόν ένας τόσο έξυπνος και καλλιεργημένος άνθρωπος να αναλώνεται σε κομματικούς μηχανισμούς, σε δύστροφα γρανάζια, σε ένα κακοσυντηρημένο και σάπιο σύστημα και κάθε φορά να πρέπει να απολογείται κιόλας για τις επιπόλαιες και αφελείς απόψεις ορισμένων συναδέλφων του. Είναι προσδοκία αυτή? Είναι λόγος για να ασχοληθεί κάποιος με την πολιτική? Έχει ένας νέος κάποιο άλλο κίνητρο για να εισέλθει στον πολιτικό στίβο χωρίς τη βεβαιότητα να στηρίξει αυτό το σύστημα και τις δομές του?
Όπως και να έχει, εύχομαι οι επόμενες εκλογές να αναβαθμίσουν τους ρόλους σας.

Σας ευχαριστώ πολύ

maxforeigner είπε...

Αναφερόμενος σε όσα λέει ο alextreme, θα ήθελα να σχολιάσω, πως αν "ένας τόσο έξυπνος και καλλιεργημένος άνθρωπος" δεν ασχολείτο με την πολιτική, αν δηλαδή στη πολιτική δεν ανεμιγνύοντο και ικανοί άνθρωποι, οι οποίοι (όαση στην έρημο), προσπαθούν να κάνουν κάτι σ'αυτή την έρημη χώρα, τότε αλλοίμονο μας! Μα τέτοιοι άνθρωποι θα έπρεπε να ψηφίζονται και μόνο. Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν (πιστεύω) αρκετοί έξυπνοι,τίμιοι και ικανοί, αλλά δυστυχώς δεν επικρατούν οι απόψεις τους και πολύ σπάνια ανατίθενται υπουργεία σε αυτούς (στη σημερινή κυβέρνηση δυστυχώς μόνο ένας ή δύο είναι!). Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη τέτοιοι άνθρωποι στη πολιτική και επιτυγχάνουν να προσελκύουν κόσμο και όχι να τον απομακρύνουν.

Ανώνυμος είπε...

κ. Υπουργέ,
θα σας παρακαλούσα να τοποθετηθείτε στο ζήτημα των ΜΚΟ και στις ολοένα αυξανόμενες σχέσεις κράτους-ΜΚO, οι οποίες βέβαια δεν τελούν υπό το καθεστώς της διαφάνειας.
Σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

κ. Υπουργέ,
θα σας παρακαλούσα να τοποθετηθείτε στο ζήτημα των ΜΚΟ και στις ολοένα αυξανόμενες σχέσεις κράτους-ΜΚΟ, οι οποίες βέβαια δεν τελούν πάντα υπο το καθεστώς της διαφάνειας.
Σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

κ. Υπουργέ,
το σύστημα μετριασμού σχολίων που έχετε ενεργοποιήσει, καθυστερεί πολύ με αποτέλεσμα να λειτουργεί ανασταλτικά. Παρακαλώ φροντίστε το. Εάν είναι να περιμένουμε δύο 24ωρα για να δημοσιευτεί η ερώτηση και άλλα δύο για να λάβουμε απάντηση, τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης του blog? Περισσότερο θυμίζει επερώτηση στη Βουλή.
Άλλωστε μπορείτε να το αντιληφθείτε και μόνος σας: συγκρίνετε τον αριθμό των ερωτήσεων πριν και μετά την ενεργοποίηση.
Μην καταδικάζετε στην αφάνεια μια τόσο σημαντική εκ μέρους σας πρωτοβουλία. Είναι κρίμα.

Και, ευκαιρίας δοθείσης, ένα σχόλιο ακόμα:
έχετε ίσως παρατηρήσει ότι κυκλοφορεί διαφήμιση τηλεφωνικού κέντρου πληροφοριών τύπου 11888, με τον αριθμό 1821 συνοδευόμενο με ήχους τσάμικου και φουστανέλας. Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν αφενός να επεμβαίνουν οι Αρχές για να κατεβάσουν εικαστικό έργο που προσβάλει το έθνος ( Art Athena), και αφετέρου η διαφήμιση αυτή να παίζει ανενόχλητη. Φανταστείτε δε να προβαλλότανε κάτι παρόμοιο στην Γαλλία με τον αντίστοιχο αριθμό 1789 ή στις ΗΠΑ ως 1776 ! Αδιανόητο΄!

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα με την μπλογκόσφαιρα και το διαδίκτυο γενικότερα, είναι ότι μας κατακλύζουν πλέον τόνοι από οικτρά νερωμένο κρασί που δεν έχει γεύση. Το ίδιο ως ένα βαθμό συμβαίνει και με την τηλεόραση, μόνον που εκεί το νερωμένο κρασί είναι από χέρι βιομηχανικό και φτηνό (στις περισσότερες περιπτώσεις...).

Θέλω να πω ότι παρατηρώ μια διαδικτυκαή υπερπαραγωγή απόψεων ή πληροφορίας που στην πλειονότητά τους είναι ακατέργαστα, πρόχειρα ή μπανάλ. Τον τελευταίο χρόνο δεν διαβάζω μπλογκς παρά ελάχιστα (σχόλια ακόμα λιγότερο). Γιατί; Επειδή δεν είναι πια μια καλή επένδυση χρόνου. Με ρυθμό 30-40 μπλογκς/rss ημερησίως, είναι ζήτημα αν βρεθεί ένα ποστ την εβδομάδα που άξιζε τον κόπο να διαβαστεί. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν με εντυπωσίασαν οι πρόσφατες διαδικτυακές κινητοποιήσεις... Θα μπορούσαν όμως να ήταν το ίδιο αν όχι περισσότερο αποτελεσματικές με λιγότερα λόγια. Και ενδεχομένως τα λιγότερα λόγια και το προσεκτικότερο πόστιγκ θα άφηναν χώρο και σε άλλα θέματα να αναπνεύσουν.

Οφείλουμε να αναρρωτηθούμε (όσο είναι ακόμα καιρός) αν το ιστογραφείν αρχίζει να πέφτει σε κλισέ ανάλογα με αυτά στα οποία διαχρονικά έπεσε η δημοσιογραφία και ποιους κίνδυνους αυτό ενέχει. Είναι επίσης καιρός οι ιστογράφοι να προβληματιστούν σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις της ιστογραφικής υπερπαραγωγής και να γίνουν πιο αυστηροί με τα γραφόμενά τους - με το τι αναρτούν ως ποστ ή ως σχόλιο.

Κάποτε (δυστυχώς μέχρι πολύ πρόσφατα) οι κοινωνίες μας είχαν την αφελή άποψη ότι η θάλασσα είναι ατελείωτη και μπορούμε να ταξιδεύουμε, να κολυμπάμε ή να πετάμε τα απόβλητά μας στο ίδιο νερό. Μια ανάλογη οικολογική ελαφρότητα σχετικά με ίντερνετ θα είχε ίσως τραγικές επιπτώσεις. Θα καταλήγαμε μετά βεβαιότητος, μέσα από την υπερπαραγωγή περιεχομένου, στην αποδυνάμωση της ατομικής δημιουργίας, στην χαλάρωση των δικτύων μέσα από την επικράτηση πολλών μικρών κόμβων και τελικά στο να κυριαρχήσουν χωρίς αντίβαρο/αντίλογο στο διαδίκτυο οι μεγάλοι οργανισμοί παραγωγής ειδήσεων, γνώσης και περιεχομένου γενικότερα.

Ας το σκεφτούμε όλοι.


Καλημέρα σας!

ρΟ είπε...

Καθώς εμφανίστηκαν νέα μπλογκ, φοβάμαι ότι το σχόλιο μου θα ξεπεραστεί.
Όμως εν όψει των εκλογών, που θα μείνουν γιά πολύ καιρό στην επικαιρότητα ,το τολμώ.
Στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις το κριτίριο επιλογής των εκλογέων δεν είναι η επιλογή του καλύτερου κόμματος αλλά αυτού που θα προκαλέσει την μικρότερη ζημιά.
Μιά που μιλάω για ζημιές να θυμίσω
1]Πόλεις υδροκέφαλες, που αντί να γίνει ότι πρέπει γιά να περιορισθεί ο πληθυσμός τους,γίνεται ακριβώς το αντίθετο.
2]Νοσοκομεία μέ ΜΕΘ χωρίς κλιματισμό,επειδή από το 1980 έχει αποφασισθεί ο περιορισμός των δημόσιων δαπανών.[από εδώ βρήκαν να τις κόψουν]
3]Εισόδημα που δεν κατανέμεται σύμφωνα με την προσφορά του καθενός,[αυτά είναι προφανώς αριστερίστικες ιδέες],αλλά σύμφωνα με το πόσο ευέλικτος είναι.
4]Παιδεία που προσφέρεται δωρεάν,αλλά αν θες να είσαι σίγουρος, καλύτερα να πληρώνεις ιδιωτικά και φροντιστήρια.
5]Πολίτες που έχουν τα πάντα και άλλοι που δεν έχουν ούτε τα βασικά.
6]Πολίτες που δικαιούνται να ψηφίζουν ,αλλά αν θέλουν να παρουν μέρος στα κοινά, πρέπει να υπακούουν στίς κομματικές εντολές [αν το κόμμα τους δεχθεί]
7]Πολιτικοί που πρέπει να σκύβουν το κεφάλι, σε ηγέτες που ηγούνται ''κληρονομικώ δικαίο''.
8]Προυπολογισμοί που συντάσσονται με βάση τους έμμεσους φόρους[εδώ πληρώνουν και όλοι οι αναξιοπαθούντες]και μεγάλα εισοδήματα που φοροαπαλλάσονται στην λογική ότι οι δικαιουχοι θα επενδύσουν τα κέρδη τους.
9]Στρατιωτικές θητείες που γίνονται στα σύνορα και άλλες στην ''γειτονειά'' του ΄στρατιώτη.
10]Υπηρεσίες υγείας σε πολυτελή ξενοδοχεία και τρισάθλιους διαδρόμους κρατικών νοσοκόμείων.
ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΟΙ
Και μετά απορούμε πως δημιουργείται κλίμα αντιβουλευτισμού ,όπως λεει ο κ.Βενιζέλος.

Ανώνυμος είπε...

38 12'07.02'' 23 48'20.97'' Ανατολικά του Καπανδρίτι Αττικής δείτε λίγο αυτό από το google earth πλέον τίποτα δεν κρύβεται

Αυτό το μέρος δεν είναι δάσος πώς ξεφύτρωσαν αυτά τα σπίτια με πισίνες αλήθεια δίνονται άδειες σε αυτά τα μέρη. Τελικά τι είναι δάσος;

Ανώνυμος είπε...

Σώστε το δάσος να χαρακτηριστούν όλα τα δάση προστατευμένα. Υπάρχει χώρος για κτίσιμο αρκετός μη δασικός. Έχω την αίσθηση πως αδιαφορούμε για οτιδήποτε αφορά το φυσικό περιβάλλον και αυτό όχι μόνο από τον κόσμο αλλά και από την πολιτεία που φοβάται να κάνει το σωστό για μερικές ψήφους.
Πεντέλη καμένη έγινε βίλες
Πάρνηθα καμένη είχε και θα αποκτήσει πλέον περισσότερες
Νταμάρια που τρώνε ολόκληρα βουνά σκεπασμένα από δάση.
Δεν υπάρχει κάποιος να ενδιαφερθεί τόσο πια εγωιστές έχουμε γίνει .
Είναι η εποχή που οι αδύναμοι κατά το βυζάντιο που δεν μπορούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους σε άλλους πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν κάποιοι όπως στη διαφήμιση. Ενώ για τους δυνατούς κατά το βυζάντιο που μπορούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους σε άλλους λόγο θέσης ενώ μπορούν να αλλάξουν τις εξελίξεις είτε κοιτάνε μόνο τα δικά τους συμφέροντα και των γνωστών τους είτε συμβιβάζονται και δεν τολμούν οποιαδήποτε αλλαγή.

Ανώνυμος είπε...

Μολονότι ομολογώ το πασιφανές ότι δεν έχω ξαναασχοληθεί με blogs, ήθελα να διατυπώσω μία κρίση - ερώτημα προς τον φίλτατο κύριο Βενιζέλο: Διαβάζω -ανάμεσα σε άλλα τις ημέρες τούτες- ότι υπάρχει κάθετη διαφοροποίηση ανάμεσα σε σας, κύριε Βενιζέλο και τον κύριο Παπανδρέου στο (μείζον?!) ζήτημα της αποποινικοποίησης των (μη σκληρών, τουλάχιστον) ναρκωτικών. Εντυπωσιάζομαι από το ότι είστε έγκριτος νομικός, οπότε γνωρίζετε το θέμα και από τη σκοπιά της νομικής αντιμετώπισής του, δηλώνετε όμως ότι σας καλύπτει απόλυτα το ισχύον νομικό πλαίσιο. Δεν είμαι ΠΑΣΟΚος. Δεν υπήρξα ποτέ. Χαιρετίζω όμως την προοδευτική αντίληψη του κυρίου Παπανδρέου ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες άνθρωποι που δεν είναι πραγματικά (και να πλουτίζουν δικηγόροι, δικαστές και ασφαλίτες...). Θα ήθελα να μάθω, μιάς και δεν ασχολήθηκα στο παρελθόν με τη συγκρότηση της προσωπικότητάς σας, κύριε Βενιζέλο, πού στηρίζετε την άποψή σας αυτή κι αν θέλετε να ανταλλάξουμε μερικά επιχειρήματα. Να είστε καλα. (Άσχετος ων με την "μπλογκόσφαιρα" δεν θα με πείραζε να μεταφέρετε το σχόλιό μου σε μία καινούργια κατηγορία, ώστε -αν το επιθυμείτε- να υπάρξει κατάθεση απόψεων και από άλλους χρήστες).

ShareThis