Παρασκευή, Φεβρουαρίου 23, 2007

Πολιτικό Ημερολόγιο ...

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Επειδή έχουμε πολλά «κρούσματα» υβριστικών μηνυμάτων με χυδαίες εκφράσεις, για ζητήματα άσχετα με το περιεχόμενο και το σκοπό του «Πολιτικού Ημερολογίου» θα μου επιτρέψετε να κάνω μερικές παρατηρήσεις.

Το Διαδίκτυο ανήκει στη δημόσια σφαίρα. Ο διάλογος στο διαδίκτυο, εφόσον είναι ανοικτός και προσιτός στον καθένα, είναι δημόσιος και όχι ιδιωτικός. Υπακούει συνεπώς στους κανόνες του δημοσίου λόγου, όπως αυτοί ισχύουν στα μέσα ενημέρωσης, τις δημόσιες συγκεντρώσεις κ.ο.κ.
Το Διαδίκτυο είναι απεριόριστο από πλευράς χώρου και χρόνου. Ο καθένας μπορεί να εκφράζεται στην δική του ιστοσελίδα, στο δικό του blog κ.ο.κ. Αυτό το blog είναι δικό μου και συνεπώς το «Πολιτικό Ημερολόγιο» κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να το διαβάζει ή πολύ περισσότερο να συμμετέχει με σχόλια. Υπάρχουν όμως φίλες και φίλοι που θέλουν και να το διαβάζουν και να συμμετέχουν, χωρίς να έχουν την υποχρέωση να υφίστανται την αισθητική διάφορων που χρησιμοποιούν βρισιές και μάλιστα προσωπικές «συνομιλώντας» με κάποιους ερήμην όλων των υπολοίπων.
Είμαι συνεπώς υποχρεωμένος να σεβαστώ αυτούς που ενδιαφέρονται για τον όποιο πολιτικό ή κοινωνικό διάλογο γίνεται στο χώρο αυτό.

268 σχόλια:

1 – 200 από 268   Νεότερο›   Νεότερο»
DimitrizZzZz είπε...

κακώς θέσατε το θέμα σε ξεχωριστό σχόλιο τώρα που που ηρέμησαν τα πράγματα - κατά την γνώμη μου.
Σας προτείνω να το αποσύρετε. Από την πολύχρονη εμπειρία μου σε κάθε λογής μαζικής διαδικτυακής επικοινωνίας (forums, chat, blogs), η ευθεία συζήτηση ανάλογων θεμάτων καταλήγει άσχημα, και σίγουρα διαιωνίζει καταστάσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΝΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ-ΠΑΣΟΚ-ΝΑ ΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ(ΕΦΕΤΕΙΟΥ) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ (1000Ε/ΜΕΡΑ)ΓΙΑ ΜΗ ΣΥΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ...Υ.ΓΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ Ο ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΕΙΧΕ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΙΟ ΟΠΟΙΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ..ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ???ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΤΑΝ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ??ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΧΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ???ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΥΤΟ???
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ καίρια την τοποθέτησή σας κ Καθηγητά ως αναφορά το απαράδεκτο θέαμα των υβριστικών σχολίων, το βασίλειό μου για μια (Δικτυακή) Γκιλοτίνα!

evenizelos είπε...

Κώστα Πέππα
Η διοίκηση, άρα και η τοπική αυτοδιοίκηση έχει συνταγματική υποχρέωση να συμμορφώνεται σε όλες τις διοικητικές αποφάσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ..ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΤΡΕΨΩ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ...ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ...ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

κ. Υπουργέ, καλώς διακόψατε το ατέρμονο υβρεολόγιο. Ελπίζουμε κια ευχόμαστε να μην σας ξαναφέρουμε σε παρόμοια θέση.

Θα ήθελα να σας ζητήσω αν θα σας ενδιέφερε να επανέρθουμε στο θέμα της παιδείας κυρίως σε ότι αφορά στο νόμο πλαίσιο.
Ποια είναι η θέση σας στο νόμο αυτό;
Δεν θα έλεγα οτι γνωρίζω το ακριβές περιεχόμενο αυτού.
Κρίνεται ως εύλογες τις σχετικές κινητοποιήσεις;
Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ένας πιο πολιτισμένο τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος; θα ήταν πολύ σημαντικό αν μας παραθέτατε τα, κατα τη γνώμη σας, αρνητικά αλλά και τα θετικά σημεία του νόμου αυτού και τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτόν καθώς και στον εκτελεστικό αυτου νόμο που κάποια στιγμή θα ψηφιστεί.
Με εκτίμηση

bidibis είπε...

Κύριε Βενιζέλο, επειδή είστε δημόσιο πρόσωπο και λόγω φόρτου εργασίας ο χρόνος σας είναι περιορισμένος για το μπλογκ, ή θα έπρεπε να ενεργοποιούσατε την commend moderation ωστε να αποφεύγονται σχόλια που δεν αρμόζουν στο επίπεδο του διαλόγου που οφείλει να τηρεί ένα πολιτικό μπλγκ, ή να αναθέσετε τη διαχείριση του μπλογκ σε κάποιο άτομο της απόλυτης εμπιστοσύνης σας, όπως ο Κ Ανδρουλάκης.

Ίσως θα έπρεπε και να αποκλείσετε τα ανώνυμα σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

ας επιστρέψουμε λοιπόν στην πολιτική και το θέμα της διαφθοράς. Θ
εωρείτε ότι οι κανόνες οι οποίοι διέπουν τη χρηματοδότηση των κομμάτων, τη λειτουργία των πολιτικών γραφείων, καθώς και οι κανόνες που ισχύουν κατά την προεκλογική περίοδο είναι επαρκείς; Μήπως συνιστούν μια υποκριτική υπερρύθμιση των κανόνων του πολιτικού παιχνιδιού η οποία τελικά οδηγεί σε αδιαφάνεια και αύξηση της διαφθοράς;Το ερώτημα απευθύνεται σε όλους.

harrygrath είπε...

Σμφωνω & προτεινω διαγραφη καθε σχολιου που δεν αναφερεται αποκλειστικα στον μπλογκοδεσποτη.
Εκ μεταφορας,προφανως στηριζετε την απαγορευση προσωπικης διαφημισης υποψηφιων στη τιβι. Πρωτον,δεν...σας συμφερει & 2ον,δεν ειναι ενας σκοταδιστικος αναχρονισμος, φοβικος & αντιδραστικος,ιδιως στη χωρα οπου υποτιθεται οτι γεννηθηκε η " δημοκρατια " ,η ελευθερια του λογου,η ρητορεια ? Ολες οι τριτοκοσμικες χωρες επιπεδου Γραικιας / " Ελλαδας " εχουν προσωπικες διαφημισεις. Το Ευρωπαικο Δικαιο επιτρεπει τετοια απαγορευση ? Μια προσφυγη στο ΕΔΑΔ θα κατερριπτε το "φερμποτεν" ?
Επιθυμω σχολιο σας.

Stelios Frang είπε...

Αφού τα υβριστικά και άσχετα μηνύματα μπορούν να απομακρυνθούν με ένα κλικ, είναι μικρό το κακό. Δυστυχώς και στην καθημερινή ζωή ακούμε και βλέπουμε πάμπολλα θλιβερά και αποστρέφουμε την προσοχή μας. Ότι κάποιοι θα συνεχίσουν χυδαιολογώντας, είναι αναμφισβήτητο - ένα επιπλέον κλικ για σβήσιμο!

ioannisk είπε...

Συμφωνώ μαζί σας.

Όταν διάβασα χθες τα "λουλούδια" που είχαν γραφτεί στο προηγούμενο post θέλησα να σας προτείνω να τα σβήσετε. Τελικά οι "συμβουλές" μου δεν χρειάστηκαν.

Αν κρίνω από την εμπειρία μου στα Blogs πολύ φοβάμαι πως αυτά τα φαινόμενα θα ξαναεμφανιστούν.

- είπε...

Εάν, λέει, κυλιστείς με ένα γουρούνι στη λάσπη, το γουρούνι θα χαίρεται κι εσύ θα λερώνεσαι.

Ενεργοποιήστε το comment moderation για να προασπίσετε την ουσία.

Urfurslaag είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Παρρησία είπε...

"Κασσάνδρες εν δράσει"
http://www.parrisia.com

hracker είπε...

Αγαπητέ Ευάγγελε Βενιζέλε,

ειλικρινά κατανοώ τη δυσφορία σου από τα άχαρα σχόλια που όπως κατάλαβα θα σκάσανε μύτη στο blog "σου". Ωστόσο, ξανασκέψου το λίγο αυτό: "Αυτό το blog είναι δικό μου".

Δεν είναι δικό σου Ευάγγελε, του google είναι. Ακόμα κι αν έχεις μετοχές του google, πάλι δεν είναι δικό σου. Το Internet Ευάγγελε είναι ο ορισμός της αναρχίας. Έχε το κατά νου. "Τσάμπα" σου προσφέρεται το blog "σου", από μια αμερικανική εταιρεία, με σκοπό το κέρδος της. Μαγκιά σου να αξιοποιήσεις τη δυνατότητα, αλλά μην ξεχνάς ότι δεν είναι δικό σου με κανέναν τρόπο. Αν σόνι και καλά πρέπει να ανήκει και κάπου αλλού εκτός από το google, τότε ανήκει στους επισκέπτες του στον ίδιο βαθμό που ανήκει και σε εσένα.

Μπορεί να ξενίζει, αλλα εγώ πιστεύω ότι από τη στιγμή που:
1) δεν δηλώνεις ρητά πώς θέλεις εσύ ο διαχειριστής (όχι ιδιοκτήτης) του blog να συμπεριφέρονται οι επισκέπτες του και
2) αφήνεις τη δυνατότητα ανώνυμης δημοσίευσης
οφείλεις να ΜΗΝ διαγράφεις τα άχαρα υβριστικά σχόλια, όσο κι αν θίγουν την καλαισθησία σου.

Τέλος, επειδή το internet είναι άναρχο και αυτορυθμιζόμενο, εάν το blog σου παραμείνει απόλυτα ανοιχτό και ανεκτικό και καταλήξει πτυελοδοχείο πνευματικών χούλιγκαν, τότε θα πρέπει να αρχίσεις να αναρωτιέσαι για την ποιότητα της πρώτης ύλης που το τροφοδοτείς. Ίσως θα πρέπει να αναρωτηθείς και αν η γλώσσα σου είναι τόσο ξύλινη όσο εμένα μου φαίνεται. Ίσως ακόμα να αναρωτηθείς και αν μπορείς να έχεις ένα "κανονικό" blog, εσύ που οι περισσότεροι δεν "τολμούν" να σου μιλήσουν στον ενικό.

Πάντως, πρέπει να παραδεχτώ ότι ως "επώνυμο" πρόσωπο (τρομάρα μας, όλοι επώνυμοι είμαστε αλλά δεν το καταλαβαίνουμε), έχεις περισσότερες δυσκολίες να έχεις ένα "απλό" blog από ό,τι εμείς οι υπόλοιποι.

Ίσως δεν είναι 100% σχετικά τα παρακάτω, αλλά μου ήλθαν στο μυαλό. Το ένα το έγραψε ο Ελύτης:
"τρώγε την πρόοδο και με τα φλούδια και με τα κουκούτσια της".
Το άλλο το έλεγε η γιαγιά μου:
"τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους".


ΥΓ (δεν απευθύνεται στον Ε.Βενιζέλο): γειά σου ρε Ταλέντε με τις γκιλοτίνες σου. Κάθε 5-6 χρόνια κάπου θα σε συναντάω στο Internet και θα αναρωτιέμαι, τώρα τα εννοεί ή μας δουλεύει;

Παρρησία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Παρρησία είπε...

Προς Hracker

Τόση πάρλα για να δικαιολογήσεις τις φρικτές βωμολοχίες ανθρώπων που σαν τα παιδιά νομίζουν ότι, επειδή κρύβονται πίσω από την "ανωνυμία του Internet", μπορούν να αφήνουν τις βρωμιές τους όπου θέλουν?...

Παρρησία
www.parrisia.com

hracker είπε...

!?!?!

Αγαπητή Παρρησία, αυτό που με "τόση πάρλα" προσπάθησα να σου πω, είναι πως είτε σου αρέσει είτε όχι, *μπορούν* να αφήνουν τις βρωμιές τους όπου θέλουνε.

Όπως κι εγώ σ' ένα ανοιχτό weblog *μπορώ* να παρλάρω όσο θέλω και για όποιο λόγο θέλω. Κανένα blog δεν είναι το σπίτι κανενός, ακόμη κι αν αυτός είναι "διαδυκτιακή εφημερίδα" :-{ ή πολιτικός. Αυτό ήθελα να πω και δεν με πείθεις ότι τόσο λίγο μπορείς να καταλάβεις, όσο αφήνεις να εννοηθεί συμπεραίνοντας πως δήθεν ήθελα να δικαιολογήσω φριχτές βωμολογίες (!).

Και κάτι άλλο, το Internet Παρρησία μου, υπήρχε πολύ πριν το ανακαλύψουνε οι Έλληνες δημοσιογράφοι και (ευτυχώς) αναπτύχθηκε ερήμην τους.

hracker είπε...

αν θέλουμε αισθητική ομοιογένεια Παρρησία μου, φτιάχνουμε private club ή moderated forum με συγκεκριμένους κανόνες όπου συμμετέχουν μόνον όσοι τους ασπάζονται και όχι ανοιχτό στην ανωνυμία blog.

Traditor είπε...

Κάνεις λάθος στην εκτίμησή σου hracker. Δεν είναι ζήτημα ‘καλαισθησίας’.

Ακριβώς επειδή το Βlogger είναι υπηρεσία τρίτου (google) ο κάθε χρήστης, ο κ. Βενιζέλος, ο Ανδρoυλάκης, ο Δήμου, εγώ κι εσύ, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τους όρους χρήσης που αποδεχθήκαμε όταν αποφασίσαμε να την χρησιμοποιήσουμε.

Αντιγράφω λοιπόν από τα terms of service:


4. MEMBER CONDUCT You understand that all information, data, text, software, music, sound, photographs, graphics, video, messages or other materials ("Content"), whether publicly posted or privately transmitted, are the sole responsibility of the person from which such Content originated. This means that you, and not Pyra, are entirely responsible for all Content that you upload, post or otherwise transmit via the Service. Pyra does not control the Content posted via the Service and, as such, does not guarantee the accuracy, integrity or quality of such Content. You understand that by using the Service, you may be exposed to Content that is offensive, indecent or objectionable.

You agree to not use the Service to: (a) upload, post or otherwise transmit any Content that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable;

Δώσε μεγάλη σημασία όπου αναφέρεται αυτό το ‘otherwise transmit’ γιατί αυτό περιλαμβάνει και τα σχόλια τρίτων, ειδικά τα ανώνυμα! Μην ξεχνάς ότι πλέον τα σχόλια έχουν και το δικό τους feed.

Ο χρήστης λοιπόν της υπηρεσίας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να σταματήσει προσβλητικά, δυσφημιστικά κλπ. σχόλια. Σε διαφορετική περίπτωση παραβιάζει τους όρους χρήσης και απειλείται με διακοπή της υπηρεσίας.

Για τους παραπάνω λόγους η Google έχει δώσει την επιλογή να επιτρέπονται σχόλια μόνο από άλλους χρήστες του Blogger ώστε να μην μεταβιβάζεται η ευθύνη για το περιεχόμενο τους.

Παρρησία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Παρρησία είπε...

Προς Ηracker

Το θέμα τού αν η βωμολοχία, εκτός από ανώριμη εκδήλωση, είναι επιτρεπτή ή όχι στο Blogspot απαντήθηκε διεξοδικώς από τον Traditor.

Για όσα μού απήυθυνες προσωπικά, σού έχω λίγο food for thought:

Από το πρώτο μήνυμά σου προς τον EVenizelos ξεχώρισα τα παρακάτω: «…θα πρέπει να αρχίσεις να αναρωτιέσαι για την ποιότητα της πρώτης ύλης που το τροφοδοτείς. Ίσως θα πρέπει να αναρωτηθείς και αν η γλώσσα σου είναι τόσο ξύλινη όσο εμένα μου φαίνεται.»

Είναι λοιπόν προφανές ότι δεν γουστάρεις το στυλ του EVenizelos. Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος ακριβώς είναι ο λόγος της παρουσίας σου σε αυτό το blog? Τι σε ελκύει να γράφεις σχόλια εδώ και όχι σε κάποιο άλλο blog που δεν πάσχει από όσα καταγγέλλεις?

Πιθανές απαντήσεις:
"Εγώ, ο Hracker, καταχωρώ σχόλια στο blog του EVenizelos διότι…"
(α) έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και έτσι κάνω διαφήμιση στο δικό μου blog που έχει σαφώς μικρότερη,
(β) πουλάω πνεύμα και παριστάνω τον πολύξερο περί το Internet,
(γ) δεν έχω τίποτα άλλο να κάνω
(δ) όλα τα παραπάνω

Καλό βράδυ
Παρρησία
www.parrisia.com

DimitrizZzZz είπε...

Αν και απεύφευγα να εκφράσω περαιτ΄ρω γνώμη είμαι πλέον αναγκασμένος να το κάνω για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα.
Το όλο θέμα άρχισε - φυσικά αυτό ήταν η αφορμή μόνο - με την άποψη που διατύπωσα περί μείωσης του αριθμού των βουλευτών, οι οποίοι είναι πράγματι υπεράριθμοι αναλογικά του πληθυσμού μας, και μας κοστίζουν πολλά εκατομμύρια.
Δυστυχώς, θέλεις από άμυνα θέλεις από έλλειψη εμπειρίας στην διαδικτυακή επικοινωνία, θέλεις από
συναδερφική συγκάλυψη, θέλεις από ένστικτο αυτοσυντήρησης, θέλεις λόγω της κακής νοοτροπίας που έχουν οι βουλευτές να αμφισβητούν την δημοκρατιότητα του άλλου για ψηφοθηρία, ακόμη και ο βενιζέλος με κατηγόρησε για αντιδημοκρατικές απόψεις.
Η διαμάχη όμως άρχισε στην ουσία όταν άρχισαν οι χαρακτηρισμοί "φασίστας" "ακροδεξιός" κλπ από κάποιους.
Να σημειώσω εδώ, οτι δεν υπάρχει καμία φασιστική, ακροδεξία ή άλλη παρόμοια πόψη στον πλανήτη που να μιλά για μείωση βουλευτών για οικονομικούς λόγους.
Στην πραγματικοτήτα, το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ που μπορούς να πάθουν οι φασίστες/ακροδεξιοί/κλπ είναι αυτό ακριβώς αυτό, μια και είναι μειοψηφίες που αποκτούν πρόσβαση στην εξουσία σε χώρες που οι βουλευτές είναι υπεράριθμοι και αναλογικά υπερβατικοί του πληθυσμού.
Ο Χϊτλερ, ο Λε πεν, και δεκάδες άλλοι δεν θα έβρισκαν ποτέ τον δρόμο στην εξουσία αν δεν εκμεταλεύονταν αυτήν ακριβώς την υπεραριθμία.
Από την άλλη μεριά η δημοκρατία δεν έχει να φοβάται τίποτα από αυτό, καθώς η βουλευτική αντιπροσώυση της πλειοψηφίας (κυβέρνηση), και της ισχυρής μειοψηφίας(αντιπολίτευση), είναι παντοτε επαρκής.
Το τι θεωρεί ο καθένας μας χυδαίο, αντι-αισθητικό, προσβλητικό είναι υποκειμενικό.
Το σίγουρο όμως είναι οτι το απλό μπινελίκι είναι σαφώς πιο χρήσιμο από τους αβάσιμους πολιτικούς χαρακτηρισμούς που αιωρούνται ακόμη και μετά από προτροπές για εξειδίκευση των λόγων που εκτοξεύτηκαν.

hracker είπε...

Traditor, αλίμονό μου αν διαφωνούσα. Όντως, η βωμολοχία, εκτός από άχαρη, ακαλαίσθητη, βάρβαρη, είναι και σε αντίθεση με τους όρους χρήσης της υπηρεσίας που απολαμβάνουμε από το google.

Εκεί όμως που θέλω να επιμείνω, είναι πως δεν υπάρχει κανενός blog "του". Ένα weblog ανοιχτό στον ανώνυμο σχολιασμό ανήκει στους επισκέπτες του. Σε όλους! Όχι μόνον σε αυτούς που συμφωνούν με την κρατούσα περί αισθητικής άποψη. Όταν αντιληφθείς πως είσα ο διαχειριστής και όχι ο ιδιοκτήτης του blog "σου" μπορείς να το κάνεις καλύτερο.

Τίποτα περισσότερο. Βρήκα επίσης την ευκαιρία να εκφράσω την άποψή μου ότι η γλώσσα αυτού του blog (που σπανιώς και μόνον από περιέργεια επισκέπτομαι) μου φαίνεται κάπως αποστασιοποιητική (αν μου επιτρεπεται ο όρος). Κι αυτό αν θες ως κατάθεση καλοποραίρετη προς κάποιον που "ψιλιάστηκε" ότι κάτι τρέχει με τα blogs και ίσως τον βοηθήσει να περάσει πιο εύκολα στο μέλλον της άμεσης διαδικτυακής δημοκρατίας που έρχεται (η αντιπροσωπευτική θεωρώ ότι θα αποσυρθεί σύντομα).


Παρρησία, είναι η πρώτη φορά που δέχομαι προσωπική και μάλιστα απρόκλητη επίθεση μέσω blog. Ξέρεις φίλε μου, επειδή δεν με γνωρίζεις, μπορείς να φαντάζεσαι για εμένα ο,τιδήποτε η φαντασία σου ορέγεται.

Με λυπεί που ξεχώρισες μόνον 3 γραμμές από το σχόλιό μου για να τις "επεκτείνεις" με τη δική σου φαντασία. Για πρώτη και τελευταία φορά και με ειλικρινά καλή προαίρεση σου απαντάω όμως:
α) δεν με ενδιαφέρει η επισκεψιμότητα στο blog μου, γιατί αυτό είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο όπου γίνονται καταθέσεις ψυχής που διαβάζονται κυρίως από γνωστούς μου.
β) δεν παριστάνω τον πολύξερο, απλά ξέρω πολλά για το internet το οποίο χρησιμοποιώ καθημερινά από το 1993, από τότε που ο browser, όταν επισκεπτόσουνα ένα site αυτόματα έδινε και το e-mail σου στο site που επισκεπτόσουνα! Τα χρόνια της "αθωότητας" δηλαδή, που δεν είχαμε ανάγκη ανωνυμίας και όλοι περηφανευόμασταν να χρησιμοποιούμε τα αληθινά μας ονόματα. Έτσι, ξέρω ότι το .com βγαίνει από το commercial (εμπορικό). Για αυτό, εμένα με ενοχλεί η διαφήμιση που ΕΣΥ κάνεις στο site σου, που από το domain όπου το έχεις βάλει εικάζω πως ελπίζεις να το εκμεταλλευτείς εμπορικά, άρα κάνεις "τζάμπα" διαφήμιση. Ίσως όμως και να μην ήξερες ότι το .com είναι από το commercial. Καλοπροαίρετη συμβουλή: πήγαινέ το στο .org (από το organisation) εάν δεν το βλέπεις σαν δυνητική εμπορική διαδικασία.
γ) έχω και άλλα να κάνω στη ζωή μου εκτός από το να σχολιάζω τον Ευάγγελο Βενιζέλο και να συνομιλώ μαζί σου! Φυσικά! LOL-LOL !! Σκέψου όμως: εάν όντως δεν είχα τι άλλο να κάνω, θα είχες πληγώσει έναν άνθρωπο χωρίς κανέναν λόγο !!!
δ) καμιά φορά είναι καλύτερο να δέχεσαι αυτό που δεν καταλαβαίνεις, ή που έχεις λίγα δεδομένα για να το καταλάβεις, με διάθεση αποδοχής παρά να προσπαθείς να το απορρίψεις και "κατακεραυνώσεις". *ΑΝ* είναι κάτι που έχεις κάνει πολύ στη ζωή σου, θα έχεις ήδη διαπιστώσει ότι μόνον πίκρα φέρνει και απομόνωση ένας τέτοιος αυτοματισμός. Σκέψου τώρα: δεν έφαγα 20 λεπτά από τον ύπνο μου για να τονώσω κανένα αδύναμο Εγώ, ούτε για να φέρω κόσμο σε ένα blog που εξαντικειμένου δεν τον χρειάζεται. Το έκανα μόνον για να προσπαθήσω να σου ζωγραφίσω μια εικόνα που λέει "be not too hard and absolute and απορριπτικός for life is sort". Ελπίζω κάπου να σε άγγιξα. Συγνώμη αν δεν τα κατάφερα.

hracker είπε...

Παρρησία, ξαναδιαβάζω το 1ο μου απαντητικό μήνυμα και διαπιστώνω ότι στο αρχικό σου (για μένα εριστικό) σχόλιο, απάντησα με ύφος που αν έγραφα τώρα θα ήταν πιο φιλικό. Μμάλλον δεν θα ανέφερα το απαξιωτικό για τους δημοσιογράφους κομμάτι.

hracker είπε...

Traditor, μπορεί η κουβέντα να γίνεται πλέον "θεωρητική", αλλά σκέφτηκα κι ότι αυτός που σχολιάζει ως "Anonymous" δεν δεσμεύεται από κανέναν όρο χρήσεως σαν αυτούς που εμείς που έχουμε account δεχτήκαμε. Αυτό νομίζω υποστηρίζει την άποψή μου ότι αν αφήνεις την δυνατότητα ανώνυμου σχολιασμού, καλό θα είναι να δέχεσαι όλα τα σχόλια όσο τραβηγμένα και άχαρα αν σου φαίνονται.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορείτε να χαλιναγωγήσετε το πάθος που σας διατάζει να μιλάτε για τον εαυτό σας..Οπουδήποτε..Εστω και ανώνυμα..Μυστήριο! Τι κάνετε μετά δηλαδή..Το ξανανοίγετε και διαβάζετε τα γραφτά σας;
Αφήστε να γίνονται συζητήσεις για άλλα θέματα εκτός του εαυτούλη σας..
Σταματήστε πια να δείχνετε τόσο τον φθόνο σας..Για νομίζετε οτι δεν φαίνεται;
Αφήστε αυτό εδώ το μπλοκ να μείνει ένα πολιτικό και κοινωνικό βήμα....
Αντε ..τολμήστε το!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ σας βλέπω όλους να λέτε για βρωμιές, για ατέρμονο υβρεολόγιο, για commend moderation και της παναγιάς τα μάτια... Και απορώ, γιατί όλοι θέλετε να είστε τόσο ανώτεροι. Γιατί θεωρείτε κάποιον που αντί να πεί υβρεολόγιο λέει βρισιά, αντί να πεί ανόητος λέει μαλάκας τόσο κατώτερο; Γιατί εδώ είστε τόσο εναντίον σε αυτά ενώ φαντάζομαι στην καθημερινή σας ζωή τα λέτε κι εσεις; Μέσα από to blog θέλετε να δημιουργήσετε ένα άλλο πρόσωπο; Θέλετε να "φτιάξετε" έναν καλύτερο εαυτό; Ακόμα κι αν δεν τα χρησιμοποιείτε, τουλάχιστον δεν θα πρέπει να σας ενοχλούν, διότι είναι απλά ένας τρόπος έκφρασης συναισθημάτων. (Κατα τη γνώμη μου καλύτερος). Είναι άμεσος, χωρίς μασημένα λόγια και χωρίς φοβισμένες ιδέες.
Τώρα, όσον αφορά το μπλόγκ, ο Βενιζέλος νομίζω πως έχει δίκιο να κάνει παρατηρήσεις, γιατί εφόσον μιλάνε άσχετα με το θέμα, χαλάνε όλο το blog.
Αυτό που θέλω να πώ όμως για να κλείσω, είναι μία συμβουλή. Καλό θα ήταν (και για σας κ. Βενιζέλε) να μη βλέπουμε τα πράγματα τόο ρηχά, και να μη βρίσκουμε την εύκολη δεξιά αντιμετώπιση με την απαγόρευση. Όλα τα προβλήματα έχουν βαθύτερα αίτια, τα όποια όχι απλά δε λύνονται, αλλά και χειροτερεύουν με τις απαγορεύσεις και τις παρακολουθήσεις.

Traditor είπε...

hracker, ξαναδιάβασε το σχόλιό μου και τους όρους. Για την αναμετάδοση του περιεχομένου του σχολίου είναι υπεύθυνος ο οικοδεσπότης. Και μένα δεν μου αρέσει ο όρος αλλά έτσι είναι.

Σου θυμίζω ότι και ο Λιακόπουλος στράφηκε εναντίον του blogme.gr για αναμετάδοση του feed.

Παρρησία είπε...

Dear Hracker

έγραψες: "δεν παριστάνω τον πολύξερο, απλά ξέρω πολλά για το internet το οποίο χρησιμοποιώ καθημερινά από το 1993".

Αυτό σημαίνει ότι ασχολείσαι με τους υπολογιστές από... 3 χρονών? :o

Υποκλίνομαι με δέος στο παιδί-θαύμα του ελληνικού (ή και παγκόσμιου?) διαδικτύου.

Παρρησία
www.parrisia.com

Urfurslaag είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Urfurslaag είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Urfurslaag είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Urfurslaag είπε...

@ Επανάσταση: μεγάλε!!!
, κάνε δικό σου μπλογκ!!!!

Urfurslaag είπε...

@ Επανάσταση: και άσε μου το URL με comment.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα

Unknown είπε...

υπουργε καλησπερα

hracker είπε...

traditor, νομίζω ότι κάνεις λάθος.

"You understand that all information, data, text, [κλπ, κλπ] are the sole responsibility of the person from which such Content originated."

To "you" αναφέρεται στον διαχειριστή του blog. Καταλαβαίνω λοιπόν να λέει ότι εσύ ως blogger δηλώνεις ότι καταλαβαίνεις πως η διανομή υλικού είναι ευθύνη αυτουνού από τον οποίο το υλικό έρχεται (originate). Άρα δεν μπορώ εγώ να είμαι υπεύθυνος για δικά σου post αλλά μόνον για τα δικά μου.

Επίσης, επαναλαμβάνω ότι αν εγώ γράφω ανώνυμα, δεν δεσμεύομαι από κανέναν από αυτούς τους όρους (χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν δεσμεύομαι από τους νόμους της χώρας από την οποία αρθογραφώ). Ε, εδώ πλέον εγώ ζητώ και την γνώμη του Ευάγγελου, ως ειδικού επί των νομικών πλέον. Όσο για την υπόθεση με το blogme, δε νομίζω ότι υπήρξε καμιά καταδίκη.

Παρρησία, coolάρισε μαφρέντ! Μετά, κοίτα την ηλικία μου από το profile μου, κάνε μια αφαίρεση και διαπίστωσε γιατί ήταν σοφό που coolάρισες.

ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΜΠΕΣ ΣΤΗ ΣΟΒΑΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ TRADITOR ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ (ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ) ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (αν -όπως ελπίζω- ασχολείται προσωπικά με αυτό και δεν το έχει αναθέσει σε αμοιβόμενο δημοσιογράφο).

Η ειρωνία σου εμένα δεν με αγγίζει, ενώ εσένα πίστεψέ με σε εκθέτει χωρίς λόγο. Μετά από 2-3 απρόκλητα ειρωνικά σχόλια όλοι ξεχνάμε ότι αυτό που σε κινεί είναι η αγάπη σου για την καλή ποιότητα.

Troll είπε...

...και γω νομιζα οτι η καθε δημιουργια ανηκει στον δημιουργο της!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο, χαίρομαι που μόλις ανακάλυψα το Blog σας. Το να σας διαβάζει κανείς είναι ιδιαιτέρως επιμορφωτικό, τουλάχιστον σε ότι αφορά την ευχέρεια λόγου.

H συμμετοχή σας στο blog-community επισημοποιεί κατά πολύ τον θεσμό του ιστολογίου, αλλά κυρίως αφήνει μια ανοιχτή γραμμή μεταξύ πολιτών-πολιτικών. Μακάρι να το δούμε και από άλλους πολιτικούς ανεξαρτήτου παράταξης. Καλή συνέχεια.

Urfurslaag είπε...

@ hracker τα εννοώ

Παρρησία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Παρρησία είπε...

hracker

I'm sorry

Παραπλανήθηκα από το μάλλον παιδικό ύφος με το οποίο γράφεις και νόμισα ότι ανήκεις στη νέα γενιά

Παρρησία

Ανώνυμος είπε...

@ georgie:
ποιού η συμμετοχή επισημοποιεί το θεσμό του ιστολογίου; Άσε ρε georgie που τα blog περίμεναν το Βενιζέλο για να επισημοποιηθούν... Το γλύψιμο έχει και όρια!

Παρρησία είπε...

:) πες τα, ρε Ιpanos

Παρρησία

Urfurslaag είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Φίλες και Φίλοι,

παραθέτουμε απόσπασμα από το άρθρο του Henry Farrell, "Bloggers and Parties: Can the netroots reshape American Democracy?" το οποίο ταιριάζει κουτί στη συζήτηση που διεξάγεται αυτή τη στιγμή.

"Debates in the blogosphere aren't disinterested academic discourse, or anything like it. Serious arguments are mixed together with ad hominem attacks, insults, and irrelevancies. But political blogs are not meant to be a substitute for either journalism or academic debate. They are something new: a widely dispersed set of interlinked arguments about politics that repsonds with extraordinary rapidity to new events"

για το πλήρες άρθρο επισκεφτείτε το blog της G700 ή την ιστοσελίδα του Boston Review

Παρρησία είπε...

urfuslaag (τι σημαίνει άραγε αυτό?)

άρχισες πάλι τις βωμολοχίες?

hracker είπε...

@georgie

>H συμμετοχή σας στο
> blog-community
> επισημοποιεί κατά πολύ
>τον θεσμό του ιστολογίου,

Η συμμετοχή ανθρώπων κατά τεκμήριο αξιόλογων δεν επισημοποιεί αλλα ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΙ έναν χώρο.
Το internet ξεκίνησε ως στρατιωτικό εγχείρημα των ΗΠΑ, συνεχίστηκε ως ακαδημαϊκό εργαλείο και εξαπλώθηκε ως πλανητικό επικοινωνιακό μεσο ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ. Έτσι, δεν έχει την ανάγκη κανενός για να "επισημοποιηθεί". Είναι επίσημο αφ'εαυτού.

> αλλά κυρίως αφήνει μια
> ανοιχτή γραμμή μεταξύ
> πολιτών-πολιτικών

αυτό είναι όντως πολύ ενδιαφέρον. Όμως σκέφτομαι και το άλλο, ότι δηλαδή προκειμένου κάποιος να ασχολείται στα σοβαρά με ένα blog, πρέπει να αφιερώνει πολύ χρόνο που ένας πολιτικός της κλάσεως Ελευθερίου Βενιζέλου, είναι πολύ δύσκολο να βρει. Τότε, η ρεαλιστική αντιμετώπιση συνήθως είναι η ανάθεση σε έναν "επαγγελματία της επικοινωνίας", διάβαζε δηλαδή δημοσιογράφο. Η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι ο Ευάγγελος γράφει ο ίδιος τουλάχιστον τα post του.

Το internet όμως έχει ένα σοβαρό μειωνέκτημα: δίνει την αίσθηση της απομόνωσης στον γράφοντα κι έτσι δίνει διέξοδο στις πιο άχαρες ορμές μας με τον ίδιο τρόπο που η αίσθηση απομόνωσης στο αυτοκίνητο βοηθάει έναν καθωσπρέπει κύριο να γίνεται χυδαίος υβριστής για ανούσια γεγονότα.

Έτσι, βλέπουμε καθημερινά, εκτός από τραβηγμένες αισχρολογίες, απρόκλητες ειρωνίες, απαξιωτικές εκρήξεις, κρίσεις και απορρίψεις, άκρατους "ξερολισμούς", εμπάθειες και ό,τι τελοσπάντων κρύβουμε μέσα στο καταπιεσμένο είναι μας όταν νιώθουμε ότι "μας βλέπουν".

Το φάρμακο σε όλα αυτά είναι μόνον ένα: Α-Ν-Ο-Χ-Η !!! Η Ανοχή, για να είναι πιο αποτελεσματική, καταπίνεται με μπόλικο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ.

@παρρησία
ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΜΠΕΣ ΣΤΗ ΣΟΒΑΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ TRADITOR (και όχι μόνον) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ (ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ) ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

ΥΓ: μπορεί το Πολιτικό Ημερολόγιο να είναι πολιτικό, αλλά το παρόν thread, αναφέρεται σε συγκεκριμένο θέμα που αφορά τον τρόπο λειτουργίας του blog και τους λόγους που επιβάλλουν αυτόν τον τρόπο. Συνεπώς, θεωρώ άτοπο οποιοδήποτε σχόλιο πέφτει *ΕΔΩ*, λέγοντας "αφήστε αυτό το blog για πολιτική συζήτηση"

Ανώνυμος είπε...

Ας επανέλθουμε στο Πολιτικό Ημερολόγιο! Κάθε Ημερολόγιο έχει και παράπλευρες απώλειες για αυτόν που θα τολμήσει να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενό του... Ευτυχώς "πολιτικός χρόνος" υπάρχει... για να κατανοήσουμε όλες τις επόψεις ενός δημόσιου πολιτικού διαλόγου που δυστυχώς περιλαμβάνει και "λεκτική" βία.
Μια ουτοπική "δημοκρατική" πρόταση επιτρέπετε;
Να προγραμματιστεί μια συνάντηση στο Ζάππειο... με τους ανώνυμους ή επώνυμους φίλους που γράφουν στο ιστολόγιο του κ. Βενιζέλου ή σε άλλα ιστολόγια και να λύσουν τις όποιες διαφορές τους με "αυτοπρόσωπο" διάλογο. Η "κοινωνία" μας παράγει δυστυχώς πολλές εμμονές και πολλή βία! Oπότε ας αφήσουμε τα πολλά λόγια για την εξήγηση και κατανόηση των λίγων προσπαθούν να επιβάλλουν την "βία του τίποτα". Και ας είμαστε προσεκτικοί στην χρήση εννοιών και συμβόλων. Ας αρχίσει η συζήτηση! Ευτυχώς, υπάρχει πολιτική και κοινωνική αναταραχή και πολλά ζητήματα για διάλογο και αντιπαράθεση επιχειρημάτων.

Likely Voter

Traditor είπε...

hracker, δεν νομίζω ότι υπάρχει δημοσιογράφος που μπορεί να πλησιάσει το στυλ του Βενιζέλου, του Ανδρουλάκη ή του Δήμου. Μάλλον είμαστε ασφαλείς :-)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

@ hracker

είναι σωστή η παρατήρηση σχετικά με την επισημοποίηση. Ήταν εκφραστικό λάθος μου. Η γνώμη σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και στα ακόλουθα που έγραψες.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα κ Υπουργέ .
Αν και "ανώνυμος"(δεν έχω φτιάξει blog και ούτε το επιθυμώ)σας διαβάζω συχνά . Από την στιγμή που μπήκατε στη διαδικασία να ανοίξετε ένα blog και να εκτεθείτε με έναν πρωτοποριακό τρόπο στο ευρύτερο κοινό θα πρέπει να μπορείτε να κρατάτε την ψυχραιμία σας παραπάνω. Προσωπικά - με την φράση σας: "Αυτό το blog είναι δικό μου" - μου έχετε δώσει μια εικόνα ενός ανθρώπου που δεν έχει τις δυνατότητες να διευθύνει μία εταιρία κάποιος δικός του τον έχρησε διευθυντή και επειδή δεν μπορεί να επεβλήθη με άλλο τρόπο λέει συνέχεια : εγώ είμαι ο διευθυντής .

Και επειδή 1ον πρέπει να λήξει μια και καλή το συγκεκριμένο θέμα γιατί σε κανέναν δεν αρέσει αυτό που γίνεται εδώ και 2ον δεν πρέπει να αφήσουμε να εκτεθεί κανένας άλλος , καλό θα ήτανε να βάζατε τους παρακάτω όρους χρήσης:

1. ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ blog «Πολιτικό Ημερολόγιο»
Με τον σχολιασμό σας αποδέχεστε, ως να είχατε υπογράψει, τους παρακάτω όρους και πρέπει να τους τηρείτε.
2. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
Το «Πολιτικό Ημερολόγιο» είναι απολύτως δωρεάν χωρίς καμιά οικονομική υποχρέωση από την μεριά σας. Ωστόσο δεν φέρουμε καμιά ευθύνη για την σταθερότητα της υπηρεσίας. Για οποιοδήποτε λόγο και οποιαδήποτε στιγμή μπορούμε να διακόψουμε τμήμα ή τμήματα της υπηρεσίας εάν το κρίνουμε απαραίτητο.
3. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ
Με τον σχολιασμό σας στο «Πολιτικό Ημερολόγιο» αναλαμβάνετε την πλήρη ευθύνη για το περιεχόμενο της προσωπικής σας γνώμης. Απαγορεύεται η δημοσίευση πορνογραφικού , υβριστικού ή άλλου παράνομου υλικού.
4. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Τα στοιχεία σας, δεν θα παραχωρηθούν σε τρίτους.

gamgre

Ανώνυμος είπε...

Έγραψα και προηγουμένως, αλλά θέλω να πω στον ανώνυμο ότι σαυτό τό μλπόγκ μπαίνει όποιος θέλει να διαβάσει κάποια συγκεκριμένα πολιτικά θέματα. Κανείς δεν είναι αναγκασμένος, συνεπώς όσοι μπαίνουν είναι φυσιολογικό να έχουν την αντίληψη και την ευαισθησία να μην χαλάνε όλο το μπλόγκ. Όταν λέω χαλάνε εννοώ να μιλάνε για άσχετα θέματα. Όχι να μιλάνε πιο απλοικά. Δικαίωμα στην ενασχόληση με τα κοινά έχει ο καθένας. Δεν μπορείς να απαγορεύεσεις σε κάποιον να μπεί επειδή μιλάει πιο αργκό γλώσσα. Και σαφώς δεν εννοώ τα φαινόμενα που είδαμε στο προηγούμενο πόστ όπου βρίζονταν 2 ρεμάλια, αλλά εαν κάποιος θέλει να εκφράσει μιά άποψη πάνω στο θέμα του πολιτικού ημερολογίου μπορεί κατα τη γνώμη μου να μιλίσει όσο ελεύθερα θέλει.
Εντούτοις, και επιστρέφω σε αυτά που είπα πιο πάνω, είδαμε ότι δεν έχουν όλοι το μυαλό ώστε να γράψουν πράγματα σχετικά με τα όσα αναφέρεται το μπλόγκ και παρόλο που δεν τους αναγκάζει κανείς να μπούν, αυτοί μπαίνουν και γεμίζουν με άσχετα θέματα τη σελίδα χαλώντας (πιστεύω σκόπιμα) την εικόνα της. Τέτοια φαινόμενα, νομίζω, αν θέλετε κ.Βενιζέλε τη γνώμη μου, δεν αντιμετωπίζονται ούτε με commend moderation ούτε με όρους χρήσης του blog, παρα μόνο με διαγραφή των συγκεκριμένων σχολίων...

Urfurslaag είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
evenizelos είπε...

Eric

Για τα θέματα που μου θέτετε έγραψα ένα μικρό βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες από τις εκδόσεις "Πόλις" με τίτλο "Ατζέντα 16".
Μερικά από τα κεφάλαια του βιβλίου βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα μου. Στο βιβλίο υπάρχουν προτάσεις που αφορούν τόσο την πολιτεία όσο και την πανεπιστημιακή κοινότητα. Πάντως το δημόσιο πανεπιστήμιο μόνον όταν είναι "ανοικτό", μόνο όταν λειτουργεί, συζητά πραγματικά και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, διασφαλίζει τον κοινωνικό του ρόλο, το μέλλον του και την αναβάθμιση του. Δυστυχώς οι χειρισμοί της κυβέρνησης τροφοδοτούν την κρίση και την αδιαλλαξία.

evenizelos είπε...

g.a.n.g.

Το ξαναεξετάζω τεχνικά. Δεν θέλω να δημιουργηθεί η εντύπωση κάποιας λογοκρισίας.

evenizelos είπε...

Harrygreco

Άλλο προσωπικές ραδιοτηλεοπτικές διαφημίσεις, δηλαδή spots και άλλο παρουσία των πολιτικών προσώπων στις εκπομπές πολιτικού λόγου σε όλα τα επίπεδα (τοπικά, περιφερειακά, εθνικά μέσα ενημέρωσης)

evenizelos είπε...

Net Pen

Κρατώ το σχόλιο.

evenizelos είπε...

Traditor

Ευχαριστώ για την παρέμβαση και την υπόμνηση.

evenizelos είπε...

Georgie

Ευχαριστώ

Παρρησία είπε...

o EVenizelos δεν απαντά σε ό,τι δεν τον συμφέρει

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΟΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ ΟΤΙ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ (ΑΤΤΙΚΗΣ)ΙΩΑΝΝΑ ΚΡΙΕΚΟΥΚΗ ΑΨΗΦΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ...ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΜΑΖΕΨΕΤΕ"ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ...ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ...
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ...ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ...

evenizelos είπε...

hracker

Άλλο η τεχνική πλατφόρμα του blog και άλλο ο προσωπικός χώρος έκφρασης και επικοινωνίας. Και επειδή το διαδίκτυο έχει χώρο και χρόνο για όλους, ο καθένας μπορεί να προσδιορίζει το ύφος του δικού του διαδικτυακού λόγου. Αυτός δεν ανήκει παρά μόνον στον ίδιο. Ευτυχώς.
Αυτό που συμβαίνει στο διαδίκτυο δεν είναι τίποτα διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει στο δημόσιο χώρο και στο δημόσιο λόγο γενικά. Άλλο ο "ποιοτικός" έλεγχος που είναι αδύνατος και αδιανόητος και άλλο ο σεβασμός των συνομιλητών.

evenizelos είπε...

Νίκο από Μοσχάτο

Περιμένω και εγώ τις Α.Α. να παίξουν τον ρόλο τους με σθένος και αποτελεσματικότητα. Στα δύσκολα φαίνεται ο καπετάνιος. Σε λίγες ημέρες μπορούμε να επανέλθουμε αφού δούμε π.χ. τι θα γίνει με την υπόθεση Βαρθολομαίου.

DimitrizZzZz είπε...

Δεν νομίζεις οτι γίνεται γελοίο το ΠΑΣΟΚ όταν προσπαθεί να κάνει πολιτικό θέμα το string ενός ταξίαρχου;
Έχετε χάσει την μπάλα.

DimitrizZzZz είπε...

harrygreco said...

Ο φιλελευθερισμος χρειαζεται εμμεση & γκριζα διαφημιση για να περασει,αρα ενας διαφημιστης ειναι ο,τι πρεπει...
Σαν ιδεολογια,προσκρουει στην "εθνικη" ιδεολογια των Γραικων οτι ειναι Ελληνες & στον φασιστικο ψυχισμο των Γραικων,που ειναι τυρρανοι & θελουν να υποδουλωνουν τις αδυναμες μειονοτητες,καθε ειδους.


Άλλη μία ενδιαφέρουσα άποψη στο Blog του εοιμοθάνατου Ν. Δήμου από τον harry, άποψη που ενέκρινε το moderation.
Εσύ κύριε Βενιζέλο προτιμάς το λυτρωτικό μπινελίκι, ή τις ρατσιστικές αποστροφές εναντίον των Ελλήνων;

DimitrizZzZz είπε...

θα πέσει πολύ γέλιο στην προσπάθεια του Βενιζέλου να δικαιολογήσει την μελλοντική υπουργική θέση με την συνομιλία κάποιου που αποκαλεί τους Έλληνες εν γένει τύρανους, και την υιοθέτηση των προτροπών τους για moderation.
Υποθέτω θα βάλετε τον στρατό να ορκιστεί στα ιερά των τυράνων;
χεχεχε

harrygrath είπε...

Υποθετω οτι διατηρειτε τη θεση σας για απαγορευση σποτς υποψηφιων. Δεν πιθανολογησατε ομως για αποφαση ΕΔΑΔ σε ενδεχομενη προσφυγη κατα της απαγορευσης.
Σκεφτομαι σε καθε ποστ να σας κανω απο μια ερωτηση εντός & απο μια εκτός θεματος,για ειδηση & μπλογκοθεαση.

Urfurslaag είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Urfurslaag είπε...

Χαίρομαι διπλά διότι άφησες όλα τα υπόλοιπα.

Urfurslaag είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Urfurslaag είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Urfurslaag είπε...

...τότε ο λόγος μου, χάνει τον ειρμό του.

Urfurslaag είπε...

..ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ παρά να εκφραστώ ποιητικά...
Δείγμα γραφής:Κατερίνα Γώγου

«Ένα πρωί θ' ανοίξω την πόρτα
και θα βγω στους δρόμους
όπως και χτες.
Και δεν θα συλλογιέμαι παρά
ένα κομμάτι από τον πατέρα
κι ένα κομμάτι από τη θάλασσα
-αυτά που μ' άφησαν-
και την πόλη. Την πόλη που τη σάπισαν.
Και τους φίλους μας που χάθηκαν.
Ένα πρωί θα ανοίξω την πόρτα
ίσα ολόισα στη φωτιά
και θα μπω όπως και χτες
φωνάζοντας "φασίστες!!"
στήνοντας οδοφράγματα και πετώντας πέτρες
μ' ένα κόκκινο λάβαρο
ψηλά να γυαλίζει στον ήλιο.
Θ' ανοίξω την πόρτα
και είναι -όχι πως φοβάμαι-
μα να, θέλω να σου πω, πως δεν πρόλαβα
και πως εσύ πρέπει να μάθεις
να μην κατεβαίνεις στο δρόμο
χωρίς όπλα όπως εγώ
- γιατί εγώ δεν πρόλαβα-
γιατί τότε θα χαθείς όπως και εγώ
"έτσι" "αόριστα"
σπασμένη σε κομματάκια
από θάλασσα, χρόνια παιδικά
και κόκκινα λάβαρα.
Ένα πρωί θ' ανοίξω την πόρτα
και θα χαθώ
με τ΄ όνειρο της επανάστασης
μες την απέραντη μοναξιά
των δρόμων που θα καίγονται,
μες την απέραντη μοναξιά
των χάρτινων οδοφραγμάτων
με το χαρακτηρισμό -μην τους πιστέψεις!-
Προβοκάτορας».

Ποίημα «25 ΜΑΪΟΥ»
Με λίγα λόγια ότι και να κάνεις,ότι και να γράφεις δεν με πέιθεις,ούτε εμένα αλλά ευτυχώς ούτε και πολλούς άλλους..

Ανώνυμος είπε...

Μία άσχετη ερώτηση: Μήπως θα μπορούσατε να μας πείτε αν η 'δίκαιη κοινωνία', βασικό μότο του ΠΑΣΟΚ στις (επ)ερχόμενες εκλογές, είναι ρωλσιανής προέλευσης ή όχι;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Παρρησία είπε...

eVenizelos: κατόπιν εντολής του πολιτικού πάτρονος μου (σ.σ.: Ανδρέα Παπανδρέου) δημεύω με συνοπτικές διαδικασίες τη "βασιλική" περιουσία χωρίς να δώσω φράγκο στον "Πρώην" (και όχι "Τέως", για όσους ξέρουν ελληνικά).

ΕΔΑΔ: λάθος κ.Βενιζέλε. Η περιουσία είναι όντως "βασιλική" και χρωστάς στον άνθρωπο 5 δις δρχ.

Συμπεράσματα:
α) ένα κράτος (το ελληνικό) ρεζίλι,
β) ο Πρώην με 5 δις στην τσέπη
γ) ο eVenizelos να λέει «πόσο ορθή ήταν η πρωτοβουλία μας, του 1994, να διαπιστώσουμε νομοθετικά την αναγκαστική απαλλοτρίωση της λεγόμενης «βασιλικής περιουσίας» υπέρ του δημοσίου»…

η Παρρησία λέει ΟΧΙ στη λοβοτομή

Υ.Γ. Any comments, κύριε Καθηγητά?

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Σύντροφε,
νομίζω ότι εκφυλίστηκε το θέμα των υβρυστικών σχολίων και χαρακτηρισμών, η δική μου πρακτική είναι απλά να τα αγνοώ . Θα σε παρακαλούσα να κλείσεις αυτό το κομμάτι του πολιτικού σου ημερολογίου. Εξάλλου έχουμε πολλά και πολύ ενδιαφέροντα θέματα να συζητήσουμε.
Ευχαριστώ.

deGreece είπε...

Αγαπητέ evenizelos σαν blogger σας βρίσκω λίγο αμελή… και πολλάκις αυτοπαραπεμπούμενο… Αν γράφατε συχνότερα, λίγο διαφορετικά από τον τρόπο που κάνετε τις ομιλίες σας, πιο προσωπικά, ενδεχομένως και πιο ριψοκίνδυνα και λιγότερο στρογγυλευμένα, τότε δεν θα υποχρεώνατε τόσους πολλούς να σχολιάζουν τόσο λίγα. Όπως βλέπετε, μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων έχει ανάγκη έναν ουσιαστικό διάλογο με πολλές συγκινήσεις και εντάσεις για να ταρακουνηθεί λίγο η πολιτική μας μακαριότητα.

Urfurslaag είπε...

Είναι δηλαδή οι λέξεις που λογοκρίνετε, όχι το νόημα;

Urfurslaag είπε...

Αλλά αυτά τα δύο δεν ταυτίζονται;

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από προηγούμενο σχόλιό μου σχετικά με άλλο σχόλιο, θα ήθελα να θέσω στον διαχειριστή αυτού του blog 2-3 σημεία για προβληματισμό.

1. Από τη στιγμή που ο κ. Βενιζέλος διαθέτει website (το οποίο δεν έχω επισκεφθεί), γιατί δεν το χρησιμοποιεί για να δημοσιεύσει τα κείμενά του εκεί, παρά δημιούργησε αυτό το blog; Έτσι κι αλλιώς, ο διάλογος που γίνεται εδώ, μόνο κατ' ευφημισμό είναι, αφού η μορφή των άρθρων δεν αφήνει περιθώρια ουσιαστικής τοποθέτησης στους αναγνώστες (π.χ. λέω αυτό, εσείς τι γνώμη έχετε).

2. Όπως ίσως έχετε διαπιστώσει, στα blogs, η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι γράφοντες είναι πολύ πιο καθημερινή από αυτήν που χρησιμοποιείτε εσείς σε αυτό το blog. Αν οι χρήστες του internet - αναγνώστες των κειμένων σας νομίζετε ότι έχουν ανάγκη για περισσότερη 'ξύλινη γλώσσα' (ξέρετε, αυτή που χρησιμοποιείτε οι πολιτικοί) δεν χρειάζεται να επισκεφθούν κανένα Πολιτικό Ημερολόγιο. Μπορούν να παρακολουθήσουν το κανάλι της Βουλής.

Και μια που το έχω το παράδειγμα εδώ δίπλα το παραθέτω:

Απαντήσατε στον φίλο κ. Πέππα: "Η διοίκηση, άρα και η τοπική αυτοδιοίκηση έχει συνταγματική υποχρέωση να συμμορφώνεται σε όλες τις διοικητικές αποφάσεις."

Εμένα αυτή η απάντηση μου κάνει λίγο σαν 'Και τι με νοιάζει εμένα; Ας βρει την άκρη μόνος του'. Αν είναι αυτό το νόημα της απάντησης, τότε μάλλον είναι καλύτερα να ασχοληθείτε με τη διδασκαλία σας και να αφήσετε την πολιτική σε κανέναν άλλο που να τον νοιάζει. Αν πάλι το νόημα δεν είναι αυτό, τότε ή πρέπει να αλλάξετε ύφος ή να αλλάξετε αναγνώστες.

3. Είναι τουλάχιστον άκομψο - κατά τη γνώμη μου - να χρησιμοποιείτε το blog σας για να προβάλλετε διάφορα βιβλία που έχετε γράψει. Δε νομίζω ότι έχετε τόσο μεγάλη οικονομική ανάγκη που να θεωρείτε ότι τα βιβλία σας πρέπει να προβληθούν με κάθε τρόπο και κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να μπορέσουν αν πουληθούν.




Αυτά τα λίγα.. Καλημέρα σας!

Urfurslaag είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...

ΠΡΟς ipanos
Το να συμπεριφέρεται ένας πολιτικός λαϊκίστικα υποδηλώνει την κρίση του πολιτικού μας συστήματος, το να αποζητάει ένας πολίτης τον λαϊκισμό υποδηλώνει απλά το επίπεδο ανάπτυξης μιας κοινωνίας.
Αν τελικά τον ζητάει ο οργανισμός μας τον λαϊκισμό ή αν πραγματικά το επίπεδό μας είναι τόσο χαμηλό ίσως είναι καλύτερα κάποιοι να "μετακομίσουν" στο blog του κ. Ψωμιάδη (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης). Δεν προσπαθώ να σε προσβάλω, την άποψή μου λέω μόνο.
Πάντως θα ήθελα πολύ να να ακούσω τις απόψεις σας για τον λαϊκισμό.
Ευχαριστώ.

DimitrizZzZz είπε...

Ο Ψωμιάδης είναι νομάρχης όχι δήμαρχος.

Traditor είπε...

lpanos, θα διαφωνήσω. Συχνά ακούς από Έλληνα πολιτικό: αυτή είναι η άποψή μου, ποια είναι η δική σας; Εγώ έχω συνηθίσει στο «αυτή είναι η άποψή μου και αν σας αρέσει».

Τώρα για το στυλ. Νομίζω ότι ο καθένας μας έχει ένα προσωπικό στυλ γραφής και ομιλίας. Θα απογοητευόμουν αν ο κ. Βενιζέλος άλλάζε δραματικά το δικό του μόνο για το ιστολόγιο.

Βάζεις περιορισμούς τους οποίος δεν μπορώ να δεχθώ εύκολα. Τα ιστολόγια επιτρέπουν να δημοσιεύσει κανείς εύκολα τις ιδέες και τις θέσεις του στο διαδίκτυο με τον τρόπο που επιθυμεί. Δεν απαιτούν συγκεκριμένο ύφος, τρόπο ή χρόνο απαντήσεις στα σχόλια κλπ.

Ο καθένας μας διατηρεί τις προτιμήσεις του. Προσωπικά μου είναι πολύ εύκολο να δεχθώ και το χαλαρό στυλ του Δήμου (αν και με στεναχωρεί για παράδειγμα το γεγονός ότι τα σχόλια είναι καταιγιστικά και μετατρέπουν το διάλογο σε chat) αλλά και το πιο ακριβές ύφος του κ. Βενιζέλου.

Προς evdoxia: πες μου ότι ο Ψωμιάδης δεν έχει blog και έκανες πλάκα!!!

evenizelos είπε...

Ασμοδαίε,

Πάντως είναι βασική έννοια στο έργο του Ρωλς

Unknown είπε...

ΠΡΟΣ DIMITRIZZZ
Συγνώμη φίλε μου,
ο δαίμον του διαδυκτίου...

ΠΡΟΣ TRADITOR
λέω τώρα εγώ...αν έχει...

evenizelos είπε...

Μαραμένα σύκα,
λυπάμαι που δεν σε πείθω. Σε ευχαριστώ όμως γιατί μου θύμισες την ποιητική γραφή της Κατερίνας Γώγου

evenizelos είπε...

Ανώνυμε (όροι χρήσης)

Όλα αυτά δεν είναι αυτονόητα για τα blog;

Παρρησία είπε...

eVenizelos: κατόπιν εντολής του πολιτικού πάτρονος μου (σ.σ.: Ανδρέα Παπανδρέου) δημεύω με συνοπτικές διαδικασίες τη "βασιλική" περιουσία χωρίς να δώσω φράγκο στον "Πρώην" (και όχι "Τέως", για όσους ξέρουν ελληνικά).

ΕΔΑΔ: λάθος κ.Βενιζέλε. Η περιουσία είναι όντως "βασιλική" και χρωστάς στον άνθρωπο 5 δις δρχ.

Συμπεράσματα:
α) ένα κράτος (το ελληνικό) ρεζίλι,
β) ο Πρώην με 5 δις στην τσέπη
γ) ο eVenizelos να λέει «πόσο ορθή ήταν η πρωτοβουλία μας, του 1994, να διαπιστώσουμε νομοθετικά την αναγκαστική απαλλοτρίωση της λεγόμενης «βασιλικής περιουσίας» υπέρ του δημοσίου»

η Παρρησία λέει ΟΧΙ στη λοβοτομή

Υ.Γ. Any comments, κύριε Καθηγητά?

evenizelos είπε...

Harrygreco

Ο καθένας μπορεί να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αν θεωρεί ότι θίγονται δικαιώματα του. Δεν βλέπω όμως κάποια τάση στην ως τώρα νομολογία εναντίον τέτοιων μέτρων διαφάνειας και ελέγχου του "πολιτικού χρήματος".

evenizelos είπε...

Dimitrizzz

Μπορώ να είμαι εναντίον κάθε ρατσιστικής άποψης και ταυτόχρονα υπέρ κάποιου πλαισίου ευπρέπειας στο δημόσιο λόγο;

evenizelos είπε...

Dimitrizzz

Το ζήτημα - αν κατάλαβα καλά - δεν είναι η ιδιωτική ζωή οποιουδήποτε (συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών), αλλά η διερεύνηση της πτώσης του Σινούκ.

evenizelos είπε...

Επανάσταση,
αυτό κάνουμε με μεγάλη προσοχή και σεβασμό στη λειτουργία του Διαδικτύου ως δημόσιου χώρου έκφρασης και γνώσης.

evenizelos είπε...

Likely Voter

Πολύ καλή ιδέα! Θα ήμουν ευτυχής αν μπορούσε να γίνει. Είναι πιστεύετε εφικτό;

evenizelos είπε...

Γενιά των 700 Ευρώ

Ευχαριστώ για την επισήμανση. Πολύ ενδιαφέρον κείμενο.

Ανώνυμος είπε...

@evdoxia: Αν το να μιλάει ένας πολιτικός όπως μιλάει ένας καθημερινός άνθρωπος (αλήθεια, τόσο μεγάλη προσπάθεια χρειάζεται;) είναι λαϊκισμός, άλλο τόσο και ακόμα περισσότερο είναι λαϊκισμός το να έχει blog.

@traditor: Δηλαδή πόσο συχνά ακούς έναν πολιτικό να ζητάει τη γνώμη των άλλων (γιατί εγώ δεν το ακούω σχεδόν ποτέ); Στο κάτω-κάτω, όταν ένας πολιτικός ζητάει τη γνώμη σου, σημαίνει ότι την υπολογίζει. Αλλιώς είσαι ακόμα μία ψήφος (και μάλιστα με την αρχαία έννοια του όρου).

Όσο για το πώς θα πρέπει να γράφει ο καθένας, εννοείται ότι δεν αναφέρομαι μόνο στο ύφος. Αναφέρομαι κατά βάση στην ουσία (και το παράδειγμα που έφερα, αυτό είχε σκοπό να δείξει). Το να σου απαντάει ένας πολιτικός χωρίς ουσιαστικά να σου απαντάει είναι το αγαπημένο τους άθλημα. Εξάλλου τόνισα ότι αν απλά ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να ανεβάζει κείμενα στο internet (αν δεν του φτάνουν οι εφημερίδες και τα περιοδικά που φιλοξενούν τα κείμενά του) μπορεί να το κάνει στο website του (σε κάποιο σχόλιο διάβασα ότι έχει, διαφορετικά είναι πολύ εύκολο να ανοίξει ένα) αντί να ανοίξει ένα blog (που προϋποθέτει ο γράφων να είναι ανοιχτός σε σχόλια και διάλογο).

@evenizelos: Απ' ότι φαίνεται απαντάτε (μάλλον 'συμφωνείτε' είναι η σωστή λέξη) μόνο σε όσους ξεκινούν με τις προσφωνήσεις: 'σύντροφε', 'υπουργέ μου' και 'κ. καθηγητά'. Αν δεν σας αρέσει να 'βγαίνετε στο κρύο' (να απαντάτε δηλαδή και σε δύσκολες ερωτήσεις και σχόλια) καλύτερα θα ήταν να ασχοληθείτε με κάτι άλλο (μαθήματα ορθοφωνίας ίσως;).

evenizelos είπε...

Δημήτριε Μωρίδη,
όποιος διαβάζει προσεκτικά το πολιτικό ρεπορτάζ σε όλες τις εφημερίδες και όλα τα παραπολιτικά σχόλια, μπορεί να καταλάβει την πηγή των "διαρροών" και τον πολιτικό τους στόχο. Όλες μου οι δηλώσεις, προτάσεις, παρεμβάσεις και ενέργειες κατατείνουν στη διασφάλιση της ενότητας και της καθαρότητας του πολιτικού λόγου του ΠΑΣΟΚ. Αυτός είναι προφανώς και ο πρώτος στόχος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο,τιδήποτε κάνει καλύτερο και πολιτικά αποτελεσματικότερο το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί υπέρ του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και όλων μας.

evenizelos είπε...

Κώστα Πέππα,

έχουμε υποστηρίξει στη Βουλή - δύο φορές - τροπολογία για την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους που εργάζονται σε ΟΤΑ.
Η θέση μου είναι απολύτως σαφής.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή (συγνώμη, δεν κατάλαβα), χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για να συμμορφώνονται οι Ο.Τ.Α. με τις αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων; Και ΑΥΤΟ λέγεται ισονομία;

Θέλω κι εγώ τροπολογία: Αν δεν κάνετε νομοθετική ρύθμιση μην περιμένετε να συμμορφωθώ με καμμία δικαστική απόφαση!

Ανώνυμος είπε...

ΙPANOS,ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΛΥΦΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...
ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΑΣ ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ...ΚΑΙ ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΩΣ ΠΑΣΟΚ...ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΗΛ.ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ..ΣΑΣ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗ...ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙΤΑΙ ΛΙΓΟ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ...ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ...ΙPANOS ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Κώστα Πέππα, την απάντησή σου την πήρες! Υποστήριξε ο άνθρωπος τροπολογία, τι άλλο να κάνει; Μπορεί να κάνει και τίποτα άλλο;

Και είναι LPANOS όχι IPANOS

Παρρησία είπε...

o eVenizelos δεν απαντά σε ό,τι δεν τον συμφέρει

Unknown είπε...

προς ipanos
είμαι ένα καθημερινός άνθρωπος, σε διαβεβαιώ γι αυτό. Το ότι είμαι ένας καθημερινός άνθρωπος σημαίνει για σένα ότι πρέπει να χρησιμοποιώ συγκεκριμένες λέξεις από το τόσο πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο, ή σημαίνει ότι πρέπει να συνθέτω τις λέξεις που χρησιμοποιώ με έναν συγκεκριμένο τρόπο;
Αν τελικά είναι έτσι τότε ποιο είναι το νόημα της παρουσίας ένος καθημερινού ανθρώπου σαν εσένα στο καθημερινό ( ή λαϊκίστικο) blog ενός μη, κατά την άποψή σου, καθημερινού ανθρώπου όπως του Ε. Βενιζέλου;

Ανώνυμος είπε...

@παρρησία: Και γιατί να απαντήσει σε ότι δεν τον συμφέρει; Πολιτικός δεν είναι;

@evenizelos: Ποτέ και κανένας Έλληνας (και όχι μόνο) πολιτικός δεν πρόκειται να εισπράξει την αγάπη του κόσμου όπως την εισπράττει ο Κύριος (με το 'κ' κεφαλαίο) Νίκος Πιλάβιος (http://www.paramithas.gr). Κάντε μια βόλτα από εκεί να πάρετε μερικά μαθήματα.

Ανώνυμος είπε...

@evdoxia: Να γράφεις ξέρεις (γι' αυτό πληρώνεσαι, έτσι;), να διαβάζεις ξέρεις;

Στο κάτω-κάτω, εσύ μίλησες για λαϊκισμό, όχι εγώ. Εγώ απλά χρησιμοποίησα το μέτρο που μου έδωσες για να μετρήσω τον evenizelos. Αν το μέτρο που μου έδωσες είναι προβληματικό, δεν φταίω εγώ...

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ LPANOS...
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ , ΤΗΝ ΞΥΛΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΝΑ'ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ 4 ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΝΟΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ...ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΩ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ LPANO ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ.ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ "ΚΟΙΝΩΝ ΘΝΗΤΩΝ"...ΚΙ ΑΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Κώστα Πέππα, οι πολίτες έχουν ξυπνήσει εδώ και καιρό. Οι πολιτικοί μας κοιμούνται με τα τσαρούχια. Ακόμα δεν το έχεις καταλάβει;

Ανώνυμος είπε...

...Βέβαια, μέσα στον ύπνο τους, ονειρεύονται ότι είναι ξύπνιοι και ότι εμείς είμαστε εκείνοι που κοιμούνται μακαρίως. Σκουντάμε πότε-πότε μπας και ξυπνήσουν, αλλά πού τέτοια τύχη!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ LPANOS,ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΩΝΟΝΤΑΣ,ΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ,ΣΥΝΤΡΟΦΕ,ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΤΛ.ΚΑΙ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΣΕΝΑ Η ΕΜΕΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΙΣΩΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΝΑ"ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ",ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ..ΛΙΓΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΒΡΕΕΕΕΕΕ!!!!

Unknown είπε...

Προς κάθε ενδιαφερόμενο,
Η παρουσία μου στο blog δίνει διέξοδο στις κλίσεις ή στα ενδιαφέροντά μου. Με ενδιαφέρει περισσότερο να παράγω πολιτή όχι να ακολουθώ παθητικά την πολιτική. Ο διάλογος είναι ένα σίγουρο μέσο να παράγει κάποιος πολιτική. Μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου λοιπόν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, πειθόμαστε ή πείθουμε. Ποιό συγκεκριμένα η παρουσία μου σ΄αυτό το blog και όχι σε κάποιο άλλο δικαιολογείται από το γεγονός ότι οι απόψεις του Ε. Βενιζέλου δένουν με τη "διαστροφή" μου αν θέλετε. Το γεγονός ακόμη ότι αποκαλώ τον. Ε. Βενιζέλο σύντροφο είναι γιατί επιθυμώ να αυτοπροσδιοριστώ, δεν νομίζω ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα σε κανέναν και φυσικά δεν φαντάζομαι να πιστεύετε ότι ο στόχος καθενός που συμμετέχει στο συγκεκριμένο blog είναι να γίνει αποδέκτης δικτυακής εύνοιας.
Παρεπιπτόντως στην ερώτηση " γι αυτό πληρώνεσαι, έτσι "; απαντώ με αντερώτηση: εσύ γιατί πληρώνεσαι άραγε; Αν και για να είμαι ειλικρινής καθόλου δεν με αφορά. Ευτυχώς για όλους κάτι που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ τα χρόνια της διακυβέρνησής του είναι: το να είσαι αυτό που δηλώνεις και αυτό που είσαι να μπορείς να το δηλώνεις και όχι να είσαι ότι σε δηλώνουν οι άλλοι.
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Κώστα Πέππα, άσε τους ραγιάδες στην ησυχία τους! Γι' αυτούς ο ραγιαδισμός είναι τρόπος ζωής... Μην προσπαθείς να τους το στερήσεις! Πώς θα ζήσουν μετά;

Παρρησία είπε...

o eVenizelos δεν απαντά σε ό,τι δεν τον συμφέρει

Ανώνυμος είπε...

evdoxia,ΑΥΤΟ ΤΟ "ΣΥΝΤΡΟΦΕ"ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΨΙΛΟΞΕΦΤΥΛΙΣΑΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ???ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ"???
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΦΤΥΛΙΣΑΤΕ ΠΩΣ ΔΙΑΝΝΟΕΙΣΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΛΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ LPANO ΓΙΑ ΛΑΙΚΙΣΜΟ???

Ανώνυμος είπε...

@evdoxia: ΟΚ, σίγουρα δεν ξέρεις να διαβάζεις, με έπεισες! Επειδή εγώ ξέρω να διαβάζω απαντάω:

Παράγεις πολιτική όταν κάνεις γόνιμο διάλογο, δηλαδή όταν έχεις μια τεκμηριωμένη αντίθετη άποψη. Φυσικά δεν είναι κακό να συμφωνείς με κάποιον, αλλά το να συμφωνείς με κάποιον σε όλα, δεν είναι και πολύ γόνιμο, έτσι; Επιπλέον, πιο πολύ διάλογο έχουμε κάνει οι δύο μας, παρά εγώ και ο evenizelos (αν αυτό σου λέει κάτι).

Το να αποκαλείς τον evenizelos όπως θέλεις, δεν δημιουργελι πρόβλημα σε σένα. Το πρόβλημα το δημιουργεί ο ίδιος στον εαυτό του όταν συστηματικά επιλέγει να απαντήσει σε σχόλια ατόμων που τον προσφωνούν όπως εσύ.

Εγώ πληρώνομαι για να είμαι graphic designer και μόνο.

Τέλος, το να είσαι ότι δηλώσεις, ποτέ δεν λέχθηκε με καλή έννοια (μάλλον η παρανόησή σου αυτή θα εντάσσεται στα πλαίσια της διαστροφής σου). Στο κάτω-κάτω, για να είσαι, δεν φτάνει να το δηλώνεις, αλλά να μπορείς και να το αποδεικνύεις (εντάξει εσύ το απέδειξες, μη γαβγίζεις άλλο).

Παρρησία είπε...

προς lpanos

o eVenizelos δεν απαντά σε ό,τι δεν τον συμφέρει

Παρρησία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Παρρησία είπε...

eVenizelos: κατόπιν εντολής του πολιτικού πάτρονος μου (σ.σ.: Ανδρέα Παπανδρέου) δημεύω με συνοπτικές διαδικασίες τη "βασιλική" περιουσία χωρίς να δώσω φράγκο στον "Πρώην".

ΕΔΑΔ: λάθος κ.Βενιζέλε. "Bασιλική" ή μη, δεν μπορείς να δημεύσεις την περιουσία κανενός χωρίς αποζημίωση. Δώσε λοιπόν στον Πρώην 5 δις δρχ.

Συμπεράσματα:
α) ένα κράτος (το ελληνικό) ρεζίλι,
β) ο Πρώην με 5 δις στην τσέπη
γ) ο eVenizelos να λέει «πόσο ορθή ήταν η πρωτοβουλία μας, του 1994, να διαπιστώσουμε νομοθετικά την αναγκαστική απαλλοτρίωση της λεγόμενης «βασιλικής περιουσίας» υπέρ του δημοσίου»

Υ.Γ. Any comments, κύριε Καθηγητά?

Urfurslaag είπε...

εεε κύριε βενιζέλο μας κάνετε πλάκα;

Urfurslaag είπε...

Κάθε μέρα με το μπλογκ σας ασχολείστε;

Urfurslaag είπε...

Μήπως διαβάζει και απαντάει κάποιος άλλος στα σχόλια;

Urfurslaag είπε...

Κάποιος υπάλληλος ας πούμε;

Urfurslaag είπε...

...ρωτάω γιατί εγώ δουλεύω οχτάωρο, βάλε και δυό ωρίτσες το πήγαινέλα, να φάω λιγάκι δεν μου μένει και τόσος χρόνος

Urfurslaag είπε...

...πόσες ώρες δουλεύτε την ημέρα;
...από πού μπλογκάρετε
...πόσο χρόνο αφιερώνετε στο μπλόγκ σας;
...άλλα μπλογκ βλέπετε;

Urfurslaag είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...

Αγαπητέ Ευάγγελε,
χάρηκα πολύ που είδα απάντηση στην ερώτηση μου, η οποία πραγματικά προερχόταν από τα χειραγωγούμενα(από τη ΝΔ) δημοσιεύματα που στόχο έχουν να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ και κατ' επέκταση το μέλλον της Ελλάδας, καθώς με αυτήν την κυβέρνηση η χώρα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.
Η απάντηση σας, την οποία και πιθανολογούσα, θεωρώ πως - τουλάχιστον για τους πολίτες από τον προοδευτικό χώρο- δεν αφήνει αμφιβολία για την υποκινούμενη προπαγάνδα που έχουν στήσει τα μαγαζάκια της ΝΔ, τα οποία έβαλαν ως στόχο τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ.
Μετά από αρκετά χρόνια τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ είναι πιο ήρεμα από ποτε.Απλά κυβέρνηση είναι η ΝΔ, η οποία ελλείψει πολιτικών επιχειρημάτων, σπαταλά το δημόσιο χρήμα προκειμένου να συκοφαντησει το ΠΑΣΟΚ και όλους τους αξιόλογους βουλευτές του.
ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ. Όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ανδρέας : "Είναι επικίνδυνοι για τη χώρα."
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Παρρησία είπε...

Προς Urfurslaag

Αγαπητε Φίλε,

τώρα μού ήρθε, έχεις δίκιο. Γι'αυτό ο eVenizelos δεν απαντά στα δικά μου σχόλια. Ο υπάλληλος που έχει αναλάβει να διαχειρίζεται το blog δεν ξέρει τι να απαντήσει σε όσα τού καταμαρτυράω

Παρρησία

Unknown είπε...

προς peppa
Αλήθεια, για ποιόν ακριβώς λόγο πιστεύεις ότι "ξεφτυλίσαμε" το σύντροφε και το σοσιαλισμός;

προς lpano
Συμφωνώ με την αποψή σου για τον διάλογο, άλλωστε ποτέ δεν είπα το αντίθετο. Όπως βλέπεις λοιπόν μπορεί κάποιος να συμφωνήσει μαζί σου και μάλιστα χωρίς να λαμβάνει υπόψη του πόσο το έχεις ανάγκη.

Τελικά αντιλαμβάνομαι πως η πεμπτουσία της ζωής σου είναι το να ασχοληθεί ο σύντροφος Βενιζέλος μαζί σου. Δυστυχώς για σένα παρατηρώ ότι ο evenizelos απαντάει μόνο σε ερωτήσεις που μπορούν να προκαλέσουν γόνιμο διάλογο.

Αν το "είσαι ότι δηλώσεις" δεν λέχθηκε ποτέ με καλή έννοια σκέψου την έννοια που πρέπει να δώσεις στο¨" είσαι ότι σε δηλώνουν οι άλλοι". Το τελευταίο σου θυμίζει κάτι; Για παράδειγμα τη δική σου νοοτροπία;
Τέλος χαίρομαι που καταλαβαίνεις και άλλες γλώσσες (γαβ...)ή μήπως είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνεις;

Unknown είπε...

Παρακαλώ μην μπείτε στον κόπο να μου απαντήσετε, δεν θα ξανασχοληθώ, ντέπομαι ήδη που καταχράστηκα την φιλοξενία του συντόφου Βενιζέλου για να ανταλλάσω " εξυπνάδες" με άλλους φιλοξενούμενούς του.
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

@evdoxia: το γαβγίζεις πήγαινε στο κομματόσκυλο! Εγώ όμως πολιτικά δεν θεωρώ ότι ανήκω κάπου (ευτυχώς δεν έχω το βίτσιο του ραγιαδισμού σαν μερικούς άλλους εδώ μέσα), οπότε άντε να γαβγίσεις σε κανέναν άλλο.

Όσο για την 'πεμπτουσία της ζωής μου' (δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα, δικό σου είναι;) σε πληροφορώ ότι ο evenizelos μου είναι εντελώς αδιάφορος (όπως και οι περισσότεροι πολιτικοί). Τα σχόλιά μου εδώ εντάσσονται στα σκουντήματα που ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιο, αλλά ο evenizelos είναι αδύνατο να ξυπνήσει.

Βέβαια, πάω στοίχημα ότι σε όποιον πολιτικό και αν ανήκε το blog δεν υπήρχε περίπτωση να απαντήσει, τουλάχιστον επί της ουσίας.

Πάντως, αν κρίνω και από τις δικές σου απαντήσεις, κι εσύ εκολλαπτόμενη πολιτικός είσαι (ενδεχομένως πολύ μικρού βεληνεκούς, ίσως στο συνδικαλιστικό τομέα)... Άλλος ένας μαθητευόμενος μάγος που θέλει να μας σώσει (ναι, καλά...)!

Παρρησία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Παρρησία είπε...

eVenizelos: κατόπιν εντολής του πολιτικού πάτρονος μου (σ.σ.: Ανδρέα Παπανδρέου) δημεύω με συνοπτικές διαδικασίες τη "βασιλική" περιουσία χωρίς να δώσω φράγκο στον "Πρώην".

ΕΔΑΔ: λάθος κ.Βενιζέλε. "Bασιλική" ή μη, δεν μπορείς να δημεύσεις την περιουσία κανενός χωρίς αποζημίωση. Δώσε λοιπόν στον Πρώην 5 δις δρχ.

Συμπεράσματα:
α) ένα κράτος (το ελληνικό) ρεζίλι,
β) ο Πρώην με 5 δις στην τσέπη
γ) ο eVenizelos να λέει «πόσο ορθή ήταν η πρωτοβουλία μας, του 1994, να διαπιστώσουμε νομοθετικά την αναγκαστική απαλλοτρίωση της λεγόμενης «βασιλικής περιουσίας» υπέρ του δημοσίου»

Κύριε Καθηγητά (ή εν πάση περιπτώσει όποιος απαντάει στο blog αυτό),
έχω και εγώ κάτι χωράφια σε κάτι κατσάβραχα στα Δριμύγκλαβα που δεν τα αγοράζει κανείς. Μήπως μπορείτε να μού τα δημεύσετε και μετά να τα αποζημιωθώ από το ΕΔΑΔ?
Thank you dog

Unknown είπε...

προς lpano
Τελικά αποδείχτηκε ότι ξέρεις να διαβάζεις πολύ καλά..."τυφλό σύστημα"

"Δις εις θάνατο" φίλου μου σε όποιον διαφωνεί με τον lpano.

Ανώνυμος είπε...

@evdoxia:
- Τι κάνεις Γιάννη;
- Κουκιά σπέρνω

Αν μη τι άλλο, μαθαίνεις γρήγορα!

evenizelos είπε...

deGreece

Κρατώ την υπόδειξη την οποία βρίσκω εν πολλοίς δικαιολογημένη, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς είναι πολλά τα σχόλια στα οποία πρέπει, σχεδόν κάθε μέρα, να απαντώ ώστε μένει κάπως πίσω η εισαγωγή νέων θεμάτων ή η ανάρτηση πιο προσωπικών και ριψοκίνδυνων κειμένων για συζήτηση.
Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ γιατί - επιπλέον- το θέλω πολύ.

evenizelos είπε...

Urfurslaag

-Δεν λογοκρίνω τίποτα. Οι λέξεις είναι το νόημα.

- Ο καθένας μπορεί να διαλέγει το όνομα του έτσι ώστε να τον εκφράζει.

Urfurslaag είπε...

Ω! κύριε Βενιζέλο...Ευχαριστώ που μου απαντήσατε σε 1 από τις 10 ερωτήσεις μου.

evenizelos είπε...

Ipanos

1. Κατά την άποψη σας οι διάφορες λειτουργίες του Διαδικτύου (π.χ. ένα website,ή ένα blog) δεν επικοινωνούν και δεν αλληλοτροφοδοτούνται;. Η δική μου αίσθηση είναι τελείως διαφορετική.

2. Η δική μου καθημερινότητα εμπεριέχει μία μεγάλη δόση πολιτικής, όπως και μία μικρή δόση π.χ. κινηματογράφου. Δεν έχω δικαίωμα στη δική μου καθημερινότητα και στο σχολιασμό της;
2β. Ενώ θέλετε ένα blog τελείως προσωπικό, με κατηγορείτε γιατί δεν δίνω πρακτική πολιτική και ίσως και διοικητική λύση στο ζήτημα που έφερε ο κ. Πέππας για τη συμμόρφωση των ΟΤΑ στις δικαστικές αποφάσεις. Απαντώ πολύ καθαρά ότι ο συγκεκριμένος δήμαρχος, όπως όλοι οι δήμαρχοι, πρέπει να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις. Τι άλλο έπρεπε να κάνω; Να ενεργήσω ως Εισαγγελέας ή ως Συνήγορος του Πολίτη; Σε blog βρισκόμαστε. Διαλέξτε συνεπώς την οπτική γωνία της κριτικής σας. Όχι μονά - ζυγά δικά σας.

3. Η αναφορά στα βιβλία μου νομίζετε ότι γίνεται για να "πουλήσω"; Μήπως παρακολουθείτε τα blog διάφορων συγγραφέων διεθνώς; Εγώ αναφέρομαι στα βιβλία ως καταθέσεις ιδεών και όχι ως αγοραία προϊόντα παρότι είμαι υπέρ της καλής διάθεσης και προώθησης όλων των βιβλίων. Εκτός και αν εννοείτε ότι το blog είναι κάτι άσχετο με τα βιβλία. Ευτυχώς μέσω του Διαδικτύου η γραφή εκδικείται.

Urfurslaag είπε...

Οι άλλες 9 τι θα γίνουν...

Urfurslaag είπε...

Ω! κύριε Βενιζέλο μπλογκάρετε αυτή τη στιγμή;

Urfurslaag είπε...

...αλλά... μια στιγμή...

Urfurslaag είπε...

...πως γίνεται αυτό; εγώ σας βλέπω στην τηλεόραση αυτή τη στιγμή...

Urfurslaag είπε...

Μήπως είσαστε δυσυπόστατος;

Urfurslaag είπε...

.... ή κάπου υπάρχει μια απάτη;

Urfurslaag είπε...

...και μάλιστα χοντρή!

evenizelos είπε...

Παρρησία

Έχω απαντήσει διεξοδικά στα ζητήματα της "βασιλικής περιουσίας". Οι τελευταίες εξελίξεις θεωρώ ότι επιβεβαιώνουν τις θέσεις μου. Μήπως όμως μπορείτε να μου πείτε τι εννοείτε κατά βάση; Θα προτιμούσατε να μη γίνει η απαλλοτρίωση και να αφεθούν όλα αυτά στον πρώην ή να μην του δοθεί η αποζημίωση;

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΗ evdoxia,
ΠΡΟΦΑΝΩΣ -ΝΟΜΙΖΩ-ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΩΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΙΔΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ,ΙΔΙΑ ΟΡΑΜΑΤΑ,ΙΔΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΟΙΝΟ...
ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΑ,ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΩΝΕΙΣ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΜΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΟΥ.
ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΔΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΤΕ Ο ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΕΙΑΝΟΣ...ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Urfurslaag
αηδία έχεις καταντήσει. είχες γράψει σε κάποιον που ενοχλούσε φίλο σου να έρθει στο δικό σου blog να κάνει εξυπνάδες με την προϋποθεση ότι έχει τα @@ να δεχτεί την πρόκλησή σου. αλλά κι εσύ καλά βολεύεσαι στην ανωνυμία σου να κάνεις τον εξυπνάκια εδώ πέρα. η εμμονή σου με το Βενιζέλο είναι αρρωστημένη (είσαι σίγουρος ότι έργάζεσαι; σιχαμένε αργόσχολε Urfurslaag, σταμάτα να κάνεις flooding)


Κύριε Βενιζέλο προτιμήστε σας παρακαλώ το comment moderation, διότι ψυχωσικοί αλήτες σαν τον Urfurslaag δημιουργούν ένα πολύ δυσάρεστο περιβάλλον για τον πολιτικό διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ 5%ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΩ Η ΚΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 0,5% ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ..ΤΕΛΙΚΑ ΔΗΛ. ΜΗΠΩΣ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ????

Urfurslaag είπε...

Φτωχέ ηλίθιε ανόνυμους. Δεν υπάρχει ανονυμία στο δύκτιο.

Urfurslaag είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Urfurslaag
πάλι εδώ είσαι εμετικέ αργόσχολε;
αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσεις είναι ότι είσαι άρρωστος. νοσείς ψυχικά και πνευματικά.

Urfurslaag είπε...

Μπράβο ταχύτητα των λογοκριτικών αντανακλαστικών σας κύριε Βαγγέλη!

Urfurslaag είπε...

Ευχαριστώ πάντως που αφήνετε όλα τα σχόλια που βρίζουν εμένα...

Urfurslaag είπε...

Που είναι και ανώνυμα...

Urfurslaag είπε...

...δηλαδή αν δεν λέω πολύ κακιές λεξούλες...μπορώ να βρίζω όποιον θέλω;

Urfurslaag είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Urfurslaag είπε...

α, τώρα κάνουμε την πάπια;

Urfurslaag είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Παρρησία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Παρρησία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Παρρησία είπε...

Dear eVenizelos

ευχαριστώ για την απάντηση

-Γιατί "οι τελευταίες εξελίξεις θεωρώ ότι επιβεβαιώνουν τις θέσεις" σας? Επειδή ο πρώην αποφάσισε να εκποιήσει την κιτς τσαγιέρα της προγιαγιάς του και το τασάκι του παππού του?

-Απαντώντας στην "μη" ερώτηση "Θα προτιμούσατε να μη γίνει η απαλλοτρίωση και να αφεθούν όλα αυτά στον πρώην ή να μην του δοθεί η αποζημίωση;" θα σάς έλεγα πολύ απλά ότι δεν μ'αρέσει το ελληνικό δημόσιο να δημεύει την περιουσία κανενός χωρίς αποζημίωση. Αυτό κάνατε εσείς με το νόμο του 1994, αυτός ο νόμος κατέπεσε στο ΕΔΑΔ και γι'αυτό ελέγχεσθε και δεν δικαιούσθε να λέτε ότι σήμερα "δικαιώνεσθε".

Επιχειρηματικά ιδωμένη, και πάλι η κατάσταση δεν σάς ευνοεί. Αγοράσατε μεν φθηνά (5 δισ δρχ για τις εκτάσεις του Τατοϊου και αυτές στο Ν.Λαρίσης), πλην όμως πώς αξιοποιεί το ελλ.δημόσιο σήμερα τις εκτάσεις αυτές?

Με δεδομένο μάλιστα ότι το κράτος μας είναι διαρκώς ελλειμματικό, θα σάς το πω και αλλιώτικα: διανεισθήκατε εν ονόματι όλων ημών 5 δις δρχ και αγοράσατε κάτι που δεν χρησιμοποιείτε. Και όλα αυτά γιατί? Επειδή σάς είπε ο Ανδρέας να παραστήσετε τον "δημοκράτη" σε αντιδιαστολή με την "βασιλική" ΝΔ.

Η δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνέυει από τον Πρώην αλλά από όσους δεν σέβονται τους νόμους (ου δημεύσεις άνευ αποζημιώσεως) και όσους θεωρούν ότι λόγω ονόματος (Παπανδρέου, Καραμανλής, Μητσοτάκης-Μπακογιάννη) έχουν κληρονομικά δικαιώματα στην εξουσία. Δηλαδή, κάτι σαν τις βασιλικές δυναστείες...

ΥΓ: by the way, έχετε κάποια σχέση με τον αείμνηστο Ελ.Βενιζέλο?

Ανώνυμος είπε...

φτωχέ άεργε Urfurslaag, η ανώφελη ζωή σου σε έχει κάνει να περιφέρεσαι στα blog ανθρώπων που είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό, όπου ξερνάς τη χολή σου και βγάζεις όλα τα κόμπλεξ σου. η χυδαιότητα που επαναλαμβάνεις δε με προσβάλλει. πιο δυσάρεστο μου είναι να ξέρω ότι μια blogger σαν την Κουρούνα επέλεξε να μάθει 5 πράγματα για σένα κάνοντάς σε έτσι γνωστό μέσω του δημοφιλέστατου blog της.
δε σε λογοκρίνει ο κ. Βενιζέλος. κάνει αυτό που κάθε χρήστης του διαδικτύου δικαιούται να πράξει. διαγράφει σιχαμερά troll σαν κι εσένα.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πολλά τα θέματα που θίγονται και ακόμη πιο περισσότερα θα αρχίσουν να θίγονται όσο κινδυνεύουν να έρθουν οι εκλογές. Είναι κι αυτό ένα μέσο, δημόσιο σαφώς, προκειμένου να έρθει σε επαφή με ψηφοφόρους ένας υποψήφιος βουλευτής. Ωστόσο, το θέμα είναι αν θέλετε να πλησιάσετε το ιστο-χωριό με τις δικές του ιδιομορφίες οφείλετε απλά να έχετε καθημερινή σχεδόν επαφή. Και σαφώς αυτό δεν αναφέρεται απλά σε ένα στέλεχος που θα εξετάζει το τι γράφεται, αλλά μία αμεσότητα επίσκεψη σε ιστολόγια τα οποία θα εκτιμήσετε εσείς ως άξια λόγου.

Χαρακτηριστικά δεν βλέπω να έχετε θέσει στο sidebar σας ιστολόγια συντρόφων σας δημάρχων ή βουλευτών -όποιοι βέβαια διαθέτουν. Εμένα προσωπικά που λειτουργώ συλλογικά κάτι τέτοιο μου κάνει αρνητικό κλικ με άναμμα κόκκινου μικρού γλομπιδίου.

Πέραν τούτων πρέπει να δεχτούμε ότι τα αρνητικά σχόλια είναι μέρος του παιχνιδιού όποιου θέλει να ασχολείται με τα κοινά. Κι έτσι, μάλλον θα μείνω στην επώνυμη ουδετερότητα που υπερασπίζεται όσους διαμαρτύρονται ή ακόμα και όταν βρίζουν. Μέρος ενός διαδικτυακού διαλόγου είναι -έστω και με κακή νοοτροπία. Αλήθεια, γιατί σβήστηκαν ορισμένα σχόλια; Αν το κάνατε εσείς δε νομίζω να αποτελεί επίδειξη δημοκρατικού διαλόγου.

evenizelos είπε...

Urfsurslaag

Μα τι δυσπιστία είναι αυτή! Δουλεύω πάρα πολλές ώρες. Αφιερώνω στο μπλογκ όσο χρόνο χρειάζεται για να ανταποκρίνομαι στις ανάγκες της συζήτησης και βλέπω άλλα μπλογκ κυρίως αυτά που μου επισημαίνουν ως ενδιαφέροντα.

evenizelos είπε...

Urfurslaag

Εγώ δουλεύω πολύ περισσότερο και χωρίς ένα τακτικό ή ορθολογικό κριτήριο.

Urfurslaag είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Urfurslaag είπε...

...αλλά μια στιγμη! μια φριχτή υποψία μου πέρασε απ'το μυαλό...

evenizelos είπε...

Κώστα Πέππα

Τους δημάρχους τους εκλέγουν και τους ελέγχουν οι δημότες τους και όχι το ένα ή το άλλο κόμμα. Επίσης όποιος δημότης θεωρεί ότι ο δήμαρχος παραβιάζει το νόμο δεν έχει παρά να προσφύγει στη δικαιοσύνη, όχι μόνο στο διαδίκτυο.

Urfurslaag είπε...

1. Βλέπω ότι ο Βαγγέλης ταυτίζεται με τις απόψεις του ανόνυμους σοκολάτα, τις οποίες συστηματικά δεν λογοκρίνει...

2. Λογοκρίνει όμως συστηματικά τις δικές μου...

3. Ο Βαγγελάκης όμως είναι ένας πολιτικός, άρα όταν τσαντίζεται δεν μπορει να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του...

4. Παρά μόνο ανώνυμα...

Urfurslaag είπε...

...μήπως...

Urfurslaag είπε...

...Βαγγελάκη τι έγινε;

τα σχολιάκια μου να τα ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙΣ ξέρεις.

να μου απαντάς ξέρεις;

Παρρησία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Παρρησία είπε...

dear eVenizelos

έγραψες "όποιος δημότης θεωρεί ότι ο δήμαρχος παραβιάζει το νόμο δεν έχει παρά να προσφύγει στη δικαιοσύνη".

Ξέρεις τι γίνεται τελικά με όλα τα αδειοδοτούμενα από τους δήμους νυχτερινά μαγαζιά ακόμη και όταν κάποιος δημότης κερδίσει μετά από 3 χρόνια το δικαστήριο (αν στο μεταξύ δεν τον έχουν σπάσει στο ξύλο οι μπράβοι του μαγαζάτορα)? Ο Δήμος δίνει στο νυχτομάγαζο νέα άδεια με λίγο διαφορετικό όνομα και πάλι από την αρχή... Για ποια νομιμότητα μιλάς? Με την πασοκική "αποκέντρωση" έχετε μετατρέψει κάθε ζώο που εκλέγεται δήμαρχος σε σατράπη.

Και πού είσαι? Μην λες ό,τι θέλεις: οι δήμαρχοι έχουν κομματική ταυτότητα
κα-νο-νι-κά. Αλλως για ποιον λόγο βγαίνεις κι'εσύ και οι συνάδελφοι σου στο γυαλί την Κυραική των δημοτικών και μιλάτε για μπλε και πράσινους δήμους-νομαρχίες κλπ?

Αν έχεις χρόνο, θα ήθελα το σχόλιο σου στο προηγούμενο σχόλιο μου (γιατί ξόδεψες κρατικά λεφτά-δανεικά σε κάτι που δεν χρησιμοποιείς).

Με εκτίμηση
Παρρησία

evenizelos είπε...

Ipanos

Όσο και αν σας παραξενεύει αυτό, το ζήτημα της αναγκαστικής εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων σε βάρος του δημοσίου, των ΟΤΑ και των Ν.Π.Δ.Δ. προβλέφθηκε και ρητά στο Σύνταγμα μόλις το 2001 με την αναθεώρηση. Το 2001 η υποχρέωση συμμόρφωσης της Διοίκησης επεκτάθηκε σε όλες τις δικαστικές αποφάσεις και όχι μόνον στις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

evenizelos είπε...

Ipanos

Ένα μόνον σχόλιο: Απαντώ, όπως βλέπετε, σε όλα τα σχόλια και όχι μόνον σε όσα έχουν ευγενική προσφώνηση. Ας αφήσουμε λοιπόν τα ζητήματα πρωτοκόλου και ας πάμε στην ουσία.

Urfurslaag είπε...

...Στοιχείο 5 ! Ο Βαγγέλης και ο ανώνυμους μπλογκάρουν τις ίδιες ώρες...!!!!!!!

Urfurslaag είπε...

Βαγγελάκη μας δουλεύεις ψιλό γαζί;

evenizelos είπε...

Πέππα Κώστα

Πάντως το ζητούμενο είναι αυτά που γίνονται στη Βουλή να επηρεάζουν την πραγματική κοινωνική και οικονομική ζωή όσο γίνεται περισσότερο. Το δημοκρατικό και κοινωνικό κράτος δικαίου είναι αυτό που πρέπει να καλύψει τις αδικίες και τις ανεπάρκειες μίας κοινωνίας και μίας οικονομίας που είναι άνιση, άδικη και συχνά αυταρχική και αν κάτι μπορεί να επηρεάσει ακόμη και ο πιο αδύναμος πολίτης, αυτό είναι η πολιτική, δεν είναι ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία γενικά και αόριστα.

Παρρησία είπε...

O Πεπονής έχει τον δικό του "νόμο" (2190 περί ΑΣΕΠ), ο Σκανδαλίδης επίσης (2539 "Καποδίστριας").

Ο eVenizelos? Το "νομοθέτημα" του 1994 για τη δήμευση της "βασιλικής" περιουσίας ή με άλλα λόγια πώς να ξοδέψεις 5 δις δρχ σε κάτι που δεν χρησιμοποιείς...

Urfurslaag είπε...

Ναι, μπράβο παρησία πουλάκι μου, αλλά για να μπορεί να συμετάσχει κάποιος στη συζήτηση θα πρέπει κατ'αρχάς να ΜΗΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΝ και να μην τον βρίζουν με τέτοια λόγια όπως με βρίζει ο ανόνυμους τόση ώρα και εσύ και ο Βαγγελάκης το αγνοείτε.

Urfurslaag είπε...

@ Κύριος δείμος του πολίτη: Τα 9 στα 10 ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ σχόλια που βλέπετε να χάσκουν σαν τρύπες σε αυτή τη συζήτηση ανήκουν σε εμένα.
Ουρφ

Παρρησία είπε...

urfurslaag

you have a point: είναι βέβαιον ότι δεν είναι ο eVenizelos που απαντάει στο μπλογκ αλλά κάποιος κλώνος του.

Από εκεί και πέρα οφείλω να σού πω ότι διαφωνώ με τις βρισιές κλπ. Εμένα το μόνο που με ενδιαφέρει να πάρω ένα τελικό σχόλιο από τον eVenizelos σχετικά με το νομοθέτημα που χαρακτηρίζει την πολιτική του καριέρα.

Μόλις το πάρω, έχω φύγει από το κλωνο-μπλογκ

Urfurslaag είπε...

Και εγώ γίνομαι έξαλος με τις βρισιές όπως αυτές που απευθύνει σε εμένα ο ανόνυμους-ηλίθιους και συμφωνώ πως πολιτικά μπλογκ δεν πρέπει να επιβαρύνονται με αννοησίες.

ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ

Urfurslaag είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Urfurslaag είπε...

Κύριε Βενιζέλο
μπλογκάρατε από τις 2 και 15 μέχρι τις 5 και 30.
Το ξέρω γιατί εκείνη την ώρα λογοκρίνατε το τελευταίο σχόλιο μου.

Μετά πάψατε να ασχολείστε με το μπλογκ σας

Το σχόλιο αυτό το γράφω γιατί ενώ ασχοληθείκατε να λογοκρίνετε εμένα πολύ προσεκτικα, τον ανώνυμο τον έχετε αφήσει να πεί:

Anonymous said...
Urfurslaag
αηδία έχεις καταντήσει. είχες γράψει σε κάποιον που ενοχλούσε φίλο σου να έρθει στο δικό σου blog να κάνει εξυπνάδες με την προϋποθεση ότι έχει τα @@ να δεχτεί την πρόκλησή σου. αλλά κι εσύ καλά βολεύεσαι στην ανωνυμία σου να κάνεις τον εξυπνάκια εδώ πέρα. η εμμονή σου με το Βενιζέλο είναι αρρωστημένη (είσαι σίγουρος ότι έργάζεσαι; σιχαμένε αργόσχολε Urfurslaag, σταμάτα να κάνεις flooding)

Κύριε Βενιζέλο προτιμήστε σας παρακαλώ το comment moderation, διότι ψυχωσικοί αλήτες σαν τον Urfurslaag δημιουργούν ένα πολύ δυσάρεστο περιβάλλον για τον πολιτικό διάλογο.
Παρασκευή, Μάρτιος 02, 2007


Anonymous said...
Urfurslaag
πάλι εδώ είσαι εμετικέ αργόσχολε;
αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσεις είναι ότι είσαι άρρωστος. νοσείς ψυχικά και πνευματικά.
Παρασκευή, Μάρτιος 02, 2007

Anonymous said...
φτωχέ άεργε Urfurslaag, η ανώφελη ζωή σου σε έχει κάνει να περιφέρεσαι στα blog ανθρώπων που είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό, όπου ξερνάς τη χολή σου και βγάζεις όλα τα κόμπλεξ σου. η χυδαιότητα που επαναλαμβάνεις δε με προσβάλλει. πιο δυσάρεστο μου είναι να ξέρω ότι μια blogger σαν την Κουρούνα επέλεξε να μάθει 5 πράγματα για σένα κάνοντάς σε έτσι γνωστό μέσω του δημοφιλέστατου blog της.
δε σε λογοκρίνει ο κ. Βενιζέλος. κάνει αυτό που κάθε χρήστης του διαδικτύου δικαιούται να πράξει. διαγράφει σιχαμερά troll σαν κι εσένα.
Παρασκευή, Μάρτιος 02, 2007


σχόλια που απευθύνονται σε εμένα προσωπικά


γιατί;

Ανώνυμος είπε...

@evenizelos: κάλλιο αργά παρά ποτέ...

επί του 1: Δεν είπα αυτό στο σχόλιό μου. Αυτό που είπα είναι ότι άλλη η λειτουργία ενός website (η οποία κατ' εξοχήν προσφέρεται για απλή ενημέρωση των αναγνωστών) και άλλη ενός blog (που προσφέρει ένα βήμα ανταλλαγής απόψεων μεταξύ του γράφοντος και των αναγνωστών του). Τέλος είναι επίσης τελείως διαφορετική η λειτουργία ενός forum, το οποίο προσφέρεται για δημόσια ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων. Αυτά είναι στοιχειώδη.

επί του 2α: Φυσικά και έχετε το δικαίωμα. Αυτό δεν σας το στέρησε κανένας. Το πρόβλημα είναι ότι η καθημερινότητά σας - τουλάχιστον αυτή που προβάλλετε μέσα από το blog σας - ελάχιστη σχέση έχει με αυτή των αναγνωστών σας, οπότε είναι φυσικό τα σχόλιά μας να μην έχουν άμεση σχέση με τα όσα εσείς γράφετε στο blog σας. Και μια που το αναφέρετε, γιατί δε γράφετε για κινηματογράφο;

επί του 2β. Ακόμα και αυτό το τωρινό σχόλιό σας, νομίζω θα κάλυπτε τον φίλο Κώστα Πέππα, από το σχόλιο που κάνατε αρχικά. Και αυτό επειδή υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο σχολίων: το πρώτο είναι μια απρόσωπη απάντηση, ενώ η δεύτερη είναι μια απάντηση στην οποία παίρνετε μια σαφή θέση.

Δεν ζητάω να κάνετε τον εισαγγελέα, ούτε το συνήγορο του πολίτη και εννοείται ότι δεν τα θέλω μονά-ζυγά δικά μου.

επί του 3: Κατ' αρχήν να σας υπενθυμίσω ότι δεν είστε κατά κύριο λόγο συγγραφέας, αλλά πολιτικός. Συνεπώς πιστεύω ότι αν επιχειρείτε να υποδηλώσετε σε αυτό το blog και τη συγγραφική σας ιδιότητα, αυτό έγινε με άκομψο τρόπο που δεν αρμόζει με έναν πολιτικό. Τέλος, θα ήταν προτιμότερο να παραθέσετε μια παρουσίαση βιβλίου ενός τρίτου συγγραφέα, παρά ενός δικού σας (κάτι που θα υποδήλωνε ανιδιοτέλεια). Η αναφορά σας σε δικό σας βιβλίο, μάλλον το αντίθετο δείχνει.

Ανώνυμος είπε...

@evenizelos: Αν η συμμόρφωση των Ο.Τ.Α. έχει ήδη ρυθμιστεί νομοθετικά από το 2001, δεν βλέπω το νόημα της απάντησής σας στον φίλο Κώστα Πέππα. Ο άνθρωπος το πρόβλημα το έχει τώρα, όχι πριν τη νομοθετική ρύθμιση (όπου και θα υπήρχε μια δικαιολογία).

Δείτε και λίγο την πρακτική εφαρμογή των νόμων: Λέτε ότι αν ο συγκεκριμένος Ο.Τ.Α. δεν συμμορφώνεται με μια δικαστική απόφαση, ο προσφέυγων πρέπει να κάνει νέα προσφυγή εναντίον του Ο.Τ.Α. που δεν συμμορφώνεται με τη δικαστική απόφαση όπου θα ζητάει να υποχρεωθεί ο Ο.Τ.Α. να συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση (δηλαδή λέτε ότι ο άνθρωπος πρέπει να διεκδικήσει αυτό που κανονικά θα έπρεπε να είναι αυτονόητο). Και ρωτάω εγώ ο δύσμοιρος πολίτης: αν και πάλι ο Ο.Τ.Α. δεν συμμορφωθεί και με τη νέα απόφαση, τι θα πρέπει να κάνει ο φίλος Κώστας Πέππας (και κάθε Κώστας Πέππας); Να κάνει μια τρίτη προσφυγή όπου θα ζητάει να συμμορφωθεί ο Ο.Τ.Α. με τις δύο προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις; ΚΑΛΑ, ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

@evenizelos: Εκείνο που βλέπω είναι ότι απαντάτε σε σχόλια εκείνων που δεν σας αποκαλούν 'ευγενικά' (κολακεία = ευγένεια, θα το έχω υπ' όψη μου) μετά από τουλάχιστον 40 σχόλια αναγνωστών που πιέζουν για μια ουσιαστική απάντηση (αυτό που λέμε και ο άγιος φοβέρα θέλει)!

Και ΑΥΤΟ είναι ουσία!

Urfurslaag είπε...

Να ξεκαθαρίσω σε αυτό το σημείο απαντώντας επί προσωπικού ένα-δύο πραγματάκια:

όπως έχω δηλώσει και στο βλογκ του συναδέρφου σου του Μίμη που είναι πιό ξύπνιος και δεν ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΨΗ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ δεν είμαι αργόσχολος ή άεργος.

Δούλευα μέχρι εχθές οικοδομή (καλουπατζής και μερεμέτια) αλλά υπέβαλα την παραίτησή μου διότι το αφεντικό δεν έκανε αποδεκτό το αίτημά μου να μπεί επιτέλους DSL στη Lounge area του προσωπικού.

Urfurslaag είπε...

@ Βαγγελάκης: "Εγώ δουλεύω πολύ περισσότερο και χωρίς ένα τακτικό ή ορθολογικό κριτήριο."

πολύ περισσότερο από τι?

χωρίς ορθολογικό κριτήριο...δηλαδή ως τρελλός. Για δέσιμο; Να ανησυχούμε; γιατί είσαστε και βουλευτής άνθρωπος.

Μήπως δουλεύετε υπερβολικά;
Μήπως να ξεκουραστείτε λιγάκι;

Να μπλογκάρετε και λίγο να ξεσκάσετε;
Όπως σήμερα ας πούμε που μπλογκάρατε από τις 2 μέχρι τις 5;

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΘΒΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ????

Urfurslaag είπε...

Ασε μας και συ ρε φίλε με τον γκαϊλέ σου. Δεν βλέπεις εδώ ο Βαγγελάκης τρελλάθηκε από την πολλή δουλειά.

Αν μπορείς να βοηθήσεις έχει καλώς...αλλά μην περιμένεις να ανοίξει το ΚθΕΒΕ ο Βαγγελάκης τα έχει λίγο χαμένα αυτή τη σαιζόν.

Urfurslaag είπε...

Αντε Βαγγελάκη μου Σάββατο είναι σήμερα, μην δουλεύεις τόσο πολύ αγορίνα μου θα πάθει και το νεφρί σου πέρα από το μυαλό σου.

Urfurslaag είπε...

Είπες: Αφιερώνω στο μπλογκ όσο χρόνο χρειάζεται για να ανταποκρίνομαι στις ανάγκες της συζήτησης και βλέπω άλλα μπλογκ κυρίως αυτά που μου επισημαίνουν ως ενδιαφέροντα.

Ανταποκρίθηκες στις ανάγκες της συζήτησης δηλαδή;

Και επειδή νομίζω ότι τα μπλογκ που βλέπεις είναι σκουπιδαριό, σου επισημαίνω ως ενδιαφέροντα τα ακόλουθα μπλογκ:

* Αδερφή
* Violent Unknown Event
* Ο σχιζοφρενής εξωγήινος καλχαρίας
* Απίστευτα δρώμενα
* Τύπος νυχτερινός
* Ou Ming
* Λιανοκλάδι
* Dangerous Kitchen
* [This page cannot be displayed]
* The Big Nowhere
* Mirandolina
* Music for a better living
* Το μπλογκ του Mersault
* Αστέρης Μασούρας
* Nonsense Madrigals
* Xwros_ok
* The story so far...
* Lost
* Woman in this city
Α
* Αθεόφοβος
* Αθήναιου Βορβορυγμοί
* Ακίνδυνος
* Αλχημιστής
* Αμβρόσιος
* Αμπελοφιλοσοφίες
* Ανάδελφος
* Ανεμομαζώματα
* Αντίο κι ευχαριστώ για τα ψάρια
* Απέραντο γαλάζιο
* Αραχτός
* Αρκούδος
* Ασάρωτος οίκος
* Αστραδενή
* Αυτά που λες, Μαρία
* Αφήστε με να ολοκληρώσω!!!!
Β
* Βαριέμαι που ζω
* Βαρόμετρο
* Βιβλία και ξερό ψωμί
* Βιβλιογνώμες
* Βιβλιοκαφέ
Γ
* Γεώργιος Χοιροβοσκός
* Γιαγιά Duck
* Γιουτζίν
* Γιώργος Ιορδάνου
* Γιώργος Στρατής
* Γλωσσογραφίες
* Γουρούνα
* Γυφτάκι
Δ
* Δε βλέπω τίποτα
* 17 seconds
* Διάστιχο
* Διαταραχές
Ε
* Έγκλημα και Τιμωρία
* Εδώ Βερολίνο
* Έγινε το αύριο πάλι χθες
* Ελεύθερος σκοπευτής
Η
* Η γωνιά του κυνικού
* Η κλειδαρότρυπα
* Ηλιοτρόπιο
* Η καλύβα ψηλά στο βουνό
* Ημίαιμος
Θ
* Θέλω να αγοράσω έπιπλα
* Θείο βρέφος
Ι
* Ι.Π.Πότης
* Ιστολόγιο
* Ιφιμέδεια
Κ
* Κόκκινο μπαλόνι
* Κυκλάμινο του βουνού
Λ
* Λαπούτα
* Λοξίας
Μ
* Μαγειροτσουκαλιάσματα
* Μαργαριταρένια
* Μαύρος Γάτος
* Μαύρο Πρόβατο
* Μην ξεχάσω να ξυπνήσω
* Μια παρέα
* Μις του Νου
* Μούτρα
* Μύθοι και θρύλοι
Ν
* Νοοτροπία
* Ντεμοντέ (ex fufutos)
* Ντερλικατέσσεν
* Νυχτομαγειρέματα
Ξ
* Ξανά ξανθιά
Ο
* Ο γάτος του Τσεσάιρ
* Οίστρος
* Όλα στα κάρβουνα
* Όνειρα γλυκά
* Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα
Π
* Παραμύθια χωρίς νόημα
* Παραφωνιάδες
* Περαστικός
* Περιανεμωνυδατωνολογώντας
* Πιτσιρίκος
* Πρέζα ΤV
* Πρόβατος
* Πρόσωπα
* Πρόχειρο
Ρ
* Ροΐδη Εμμονές
Σ
* ΣεΞπΥρ
* Σκουπίζοντας στην έρημο
* Σταυρούλα Σκαλίδη
* Στη (μ)pooka του κανονιού
* Στερεοφωνικά και μαρμελάδες
* Στο πιεστήριο
* Συνήθης ύποπτη
Τ
* Το απέναντι πεζοδρόμιο
* Το παρελθόν είναι μια ξένη χώρα
* Το Prits
* Το χημείο του παρακράτους
Υ
* Υπάρχουμε... Συνυπάρχουμε;
Φ
* Φιλαλήθης
* Φιλοξενείο
* Φυσικά, τελείως φυσικά
* Φώτης
* Φωτόσπαθο
Υ
* Χαρτοπόντικας
A
* I'd live in Athens
* Aggelos-x-Aggelos
* Alexis Stamatis
* Allu Fun Marx
* Alombar42
* Anatomy of Melancholy
* Asaph's Weblog
* Aspripetraxexaspri
* Athena
B
* Beniamin η δωδέκατη
* Big Fat Opinion - (sic)
* Blogometro
* Blues withe the healer
* Breathe
* BusinessWriter
* Butterfly
C
* Capillus Vulvae Navem Trahit
* Carpe Diem!
* Catinaki Online
* CineBlog
* Coffee at Charlie's
* Cold Bitch
* Comfortably numb
* Crazy Bubbles
* Crazy Monkey
D
* Daily Madness
* Days with rain and questions
* Digital-era
* Dogblogger's blog
* Don to Earth
* Don't Kiss the Frog
* Dreams and the city
E
* Elkosmas
* Emptyland
* Existence's a fuzzy bulesque
F
* FunEL βαρύ πακέτο
G
* Gloria Mundi
* Glossed by affection
* Greek Gay Lolita
H
* Head Injury Theater
* Home Sweet Home
* Houli-v
* Hungry for life
I
* I am Behemoth
K
* Katerina's Diary
* Kathimerinopita
* Keimeno
* Ki(a)notopies
* KRATIMOKATAVASMA
* Kyrallina
L
* La Condition Humaine
* Last Dance with Mary
* L'esprit de l'escalier
* Les soucis graves
* Lida's Weblog
* Little Shots of Happiness
* Loucretia's
M
* Magica de Spell is cooking
* ManifestoGR
* Marialena's Moments
* Maria Velliou
* Mavridalia
* Mindstripper
N
* NetPen
* NickTheCreek
* Night Train
O
* OHM
* Old Boy
P
* Psarog
* PostSecret
R
* Ruminate
S
* Sadie's world
* Scabbing
* Screenwriting Blog
* Sex, ψέματα και αερολογίες
* Shine On You, Crazy Diamond
* ShitSite
* Spider's Web
* Sraosha - Rakasha
* Stories of the city...
* Suigenerisav
* Summertime Stories
* Swimming Around
T
* Tabula Rasa
* Tender is the night
* The highest tide
* The McManus Diaries
* The McManus Sessions
* The Reality Tape
* The6milliondollarblog
* Ths_ellinidas
* (through static)
* Till: The Blog
* Troll-Blog
* Tsouzei alla mou aresei
V
* Vjay's club
* Vita moderna
U
* Unique Fish
X
* X-Psilikatzoy
Z
* Zpiderland
Κάποτε στη μπλογκόσφαιρα...
o Αι δύο ορφαναί
o Έτσι τα βλέπω
o Καιλοιπαλόγιον
o Λίτσα
o Λαμπρούκος
o Λεμόνι δίχως όνειρα
o Στραβάδι on line
o Τα εις εαυτόν
o Τα μυστικά του κόλπου
o Ψιλικατζού
o A Kontrario
o DiS
o E-samanos
o Nidiblog
o The Art of Living v 2.0
o The highest tide
o Vague Tourist

Urfurslaag είπε...

@ Βενιζέλας:

Κύριε

Είναι Σάββατο 5:05 το απόγευμα και δεν έχετε κάνει τίποτα για τις άνανδρες επιθέσεις που δέχθηκα από ΑΝΟΝΥΜΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ

Ξέρετε ότι τα μπλογκ οι εργαζόμενοι τα δουλεύουν στον ελεύθερο χρόνο τους.

Σήμερα Σάββατο εσείς εργάζεστε;

Αλλά ήσασταν ελεύθερος χθες 2-5.

Και το μόνο που κάνατε ήταν να ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΕ ΕΜΕΝΑ και να μας πείτε πως δουλεύετε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ.


Τι κριτήριο έχετε;

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 268   Νεότερο› Νεότερο»

ShareThis